Девет медала - два златни, пет сребърни и два бронзови

...
Девет медала - два златни, пет сребърни и два бронзови
Коментари Харесай

Български ученици спечелиха девет медала на олимпиада по лингвистика

Девет медала - два златни, пет сребърни и два бронзови - завоюваха български възпитаници на XVI Международна олимпиада по филология, която се организира в чешката столица Прага. Това оповестява пресцентърът на МОН. В самостоятелното съревнование страната ни е заела второ място с точка по-малко от първенците.


Със злато се окичиха Виктор Балтин от ППМГ " Акад.Никола Обрешков " в Бургас и Здравко Иванов от СМГ. Двамата са четвърти и пети в генералното класиране.

Сребърен орден е спечелила Елена Кескинова от СМГ, а Цветелина Стефанова от СУЕЕ " Св. Константин-Кирил Философ " в Русе и Георги Йотов от 164 Испанска гимназия в София са взели бронзови оценки.

Други две български ученички - Грета Христозова от ЕГ " Пловдив " и Асел Исмолдаева от МГ " Д-р Петър Берон " във Варна, са получили почетни грамоти.

В отборното съревнование българският състав е спечелил още четири сребърни медала. Елена Кескинова е наградена за най-хубаво решение на две задания, което се случва извънредно рядко, означават от просветното министерство.

Въпреки че това не е част от формалното класиране, е огромно достижение за страната, са коментирали ръководителите на тима Александър Велинов, Любомир Златков и Динко Раднев, представени в информацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР