Девет картини на Владимир Димитров-Майстора са откраднати от частен дом

...
Девет картини на Владимир Димитров-Майстора са откраднати от частен дом
Коментари Харесай

Крупен обир! Откраднаха 9 картини на Майстора

Девет картини на Владимир Димитров-Майстора са откраднати от частен дом в София, оповестиха от полицията. Кражбата най-вероятно е станала по време на празниците. За закононарушението към този момент е подаден сигнал в Министерство на вътрешните работи. За момента не се знае точната стойност на откраднатите платна. Те са били благосъстоятелност на един от наследниците на известния художник.

Жилището, от което са откраднати деветте картини, се намира в къща на столичния бул. " Сливница ". Кражбата е декларирана в Столичната дирекция на вътрешните работи през вчерашния ден, защото тогава се е завърнал притежателят на жилището, който е племенник на Владимир Димитров-Майстора. Мъжът живее за непрекъснато в Унгария. Сигнала до него е подала жена, която е поддържала жилището и е видяла, че е разрушен.

Освен деветте картини на Владимир Димитров-Майстора, които са изчезнали, има и други предмети, които са откраднати, само че все още от Столична дирекция на вътрешните работи не дават детайлности за случая.

Новината за изчезналите платна идва единствено дни, откакто подаяние от незнаен покровител в художествената изложба в Кюстендил се появи непозната картина на Майстора.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР