Девет души загинаха при челен сблъсък между пътнически микробус и

...
Девет души загинаха при челен сблъсък между пътнически микробус и
Коментари Харесай

Транспортират към София тежко пострадалите от катастрофата до село Микре

Девет души починаха при преден конфликт сред пътнически микробус и товарен автомобил до ловешкото село Микре. 15 души са ранени. Пътуващите в микробуса са незрящи хора. Дарина Цветкова споделя директно от мястото на конфликта.

Катастрофата е станала през днешния ден малко след обяд. Пътнически рейс с пернишка регистрация, пътувал посока София, навлиза в насрещното придвижване и се удря челно в товарен автомобил с шуменска регистрация, който е пътувал в посока Варна. Шест души са починали на място, двама са умряли в ловешката болница, а третият на път за болничното заведение, Всички потърпевши са настанени в ловешката болница. Един от тях е откаран в Плевен. Очаква се всеки миг тежко потърпевшите да бъдат превозени ВМА и болничното заведение в Лозенец.

В момента към момента се водят следствени дейности и оглед на мястото.
Валентин Вълков, областен прокурор на Ловеч: Каква е съответната причина не мога да кажа, всичко е допустимо факт е, че по първичните пояснения дадени от водача на товарния автомобил, рейсът ненадейно се е появил в платното против него, насрещното платно.

В момента пътният участник към момента е затворен и не е ясно по кое време ще бъде отворен по тази причина се употребява отбивката Микра-Ловеч, пътен възел Абланица. Това е сектор, в който доста постоянно стават произшествия.

Кметът на Перник Вяра Церовска разгласи 20 ноември за ден на печал на територията на община Перник в памет на починалите в тежката злополука край Ловеч, заяви общинският пресцентър. В тази връзка е неразрешено провеждането на увеселителни мероприятия, тържества и радостни ритуали за интервала от 8 до 24 часа на този ден. На територията на общината националните и общинските флагове ще бъдат спуснати на половина. Вяра Церовска показва своите дълбоки съболезнования към околните на починалите.

 Броят на жертвите на злополуката край с. Микре набъбна на 9 души Броят на жертвите на злополуката край с. Микре набъбна на 9 души
9 души починаха на място при преден конфликт сред пътнически микробус и товарен автомобил до ловешкото село Микре. 15 души са ранени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР