Девет души са арестувани, почти всички египтяни, във връзка с

...
Девет души са арестувани, почти всички египтяни, във връзка с
Коментари Харесай

Девет души са арестувани за трагедията с мигрантския кораб край Гърция

Девет души са задържани, съвсем всички египтяни, по отношение на корабокрушението на натоварения с мигранти транспортен съд край крайбрежията на гръцкия полуостров Пелопонес.
До момента са открити 78 тела. Издирвателните акции не престават. Според свидетелски показания на кораба е имало сред 400 и 750 души. 104-ма са избавените, като те описват, че е допустимо на борда да е имало към 100 деца.
Задържаните се проверяват за трафик на хора. Те са имали страница в интернет, посредством която намирали клиенти. Тарифата за транспорт на мигранти до Европа сред 4000 и 6000 евро на човек, оповестява гръцката държавна телевизия.
" Разбираме, че те са пътували при доста сложни условия в продължение на доста дни. Изпратили са сигнал за помощ, тъй като са имали проблеми с мотора. Били са към 750 души, множеството от тях мъже, само че чухме, че има и дами и деца ", споделя Еразмиа Румана,  представител на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.
" Хората ще продължат да подхващат рискови пътувания, поради гонене или война в страните. Ако бъдат принудени да поемат по тези направления и бъдат експлоатирани при тези условия, ще има още веднъж сходни смъртоносни произшествия ", безапелационна е тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР