Девесилът представлява многогодишен храст, който бива отглеждан в градина или

...
Девесилът представлява многогодишен храст, който бива отглеждан в градина или
Коментари Харесай

Отглеждане на девесил в саксия

Девесилът съставлява дълголетен шубрак, който бива отглеждан в градина или саксия и доближава 1. 5 метра височина. За негова татковина се счита Иран. Отглежда се на слънчеви или места с малко сянка.

Важно е да си осигурите огромна саксия за неговото развъждане, която да е с диаметър най-малко 30 см, тъй като девесилът пораства много буйно. Подходяща за неговото развъждане е хранителна градинска пръст. Ако желаете да отгледате девесила от семена, е нужно те да са доста пресни. Растението се нуждае и от много хранителни субстанции.

Ако ще отглеждате девесила през зимата, е хубаво това да става на завет и в съд, който ще го пази от студа и зимните условия. Ако има жълти листа, те би трябвало да бъдат отстранени. Не би трябвало да се полива доста постоянно. Когато зимата отмине, може да го засадите в нов съд и по този начин ще е нужно да го поливате повече.

Всеки един съд е подобаващ за развъждане на девесила. Ако имате подобаваща торопочвена примес не е значим съдът, в който ще го засадите, само че саксията е най-подходяща за това.

Ако ще засаждате девесил, най-подходящото време е март или септември. При по-гъсто засяване може да си извършите разсад, който на по-късен стадий да употребявате за засаждане.

Ето и няколко съвета за това по какъв начин да отглеждате девсила в саксия:

 девесил

- девесилът може да бъде засаждан както напролет, по този начин и през есента;

- девисилът може да бъде открит под формата и на листа и на зърна, само че и двата типа девесил имат друг вкус;

- както знаем, девесилът е една доста добра фалшификация за рибени супи, боб, супи и месни ястия, най-много за агнешко печено;

- замразените листа девесил са доста по-ароматни от сушените;

- можете да употребявате доста разнообразни съдове, в които да си засадите девесил;

- с цел да не се появят вредители по вашите растения в саксия, в това число и по девесила, мрежите срещу инсекти са подобаващи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР