Deutsche Bank даде заден ход и обяви, че се изтегля

...
Deutsche Bank даде заден ход и обяви, че се изтегля
Коментари Харесай

Европейските финансови институции обръщат гръб на Русия

Deutsche Bank даде заден ход и разгласи, че се изтегля от Русия, а Лондонската фондова борса краткотрайно спря услугите си в страната, откакто западните държавни управления постановиха наказания на Москва поради нашествието в Украйна, съобщи Ройтерс.

Германската банка, която беше остро подложена на критика от някои вложители и политици поради продължаващите й връзки с Русия, съобщи късно вечерта в петък, че понижава дейностите си в страната. 

Изненадващото решение последва изтеглянето на американските банки Goldman Sachs и JPMorgan Chase след съветската инвазия на 24 февруари. То ще ускори натиска над огромните противници на Deutsche Bank да последват образеца й.

Банката беше изтъкнала, че трябвало да поддържа мултинационалните компании, разрастващи активност в Русия. Но в петък вечерта франкфуртската кредитна институция ненадейно даде заден ход.

" В момента завършваме останалите ни действия в Русия, до момента в който оказваме помощ на неруските ни мултинационални клиенти да понижат интервенциите си ", съобщи Deutsche Bank. " Няма да има нови действия в Русия ", добави тя.

Застрахователят Zurich също не поема нови клиенти в Русия и няма да възобнови съществуващите си действия, съобщи през днешния ден негов представител пред Ройтерс.

Мениджърите на активи също оповестиха, че няма да вършат нови вложения в Русия, а доста фондове с съветска устременост бяха замразени поради невъзможността да се търгува вследствие на западните наказания и контрамерките на Москва.

Лондонската фондова борса заяви късно вечерта в петък, че стопира краткотрайно всичките си артикули и услуги за всичките си клиенти в Русия, няколко дни, откакто спря разпространяването на вести и мнения в страната в резултат на новите закони в Москва. Групата уточни, че продължава да поддържа чиновниците си в района и се ангажира към клиентите си отвън Русия да получават данни и информация за вътрешни цени в Русия.

Доставчикът на показатели FTSE Russell съобщи през днешния ден, че отстранява четири листвани във Англия сдружения, ориентирани към Русия, измежду които Evraz на Роман Абрамович, откакто доста трейдъри отхвърлиха да търгуват с техни акции.

Evraz, както и Polymetal International, Petropavlovsk и Raven Property Group ще бъдат извадени от всички показатели на FTSE при проверката през март, уточни той в официално съобщение.

Според JP Morgan по-голямата част от риска, очакван за европейските банки след шока с Русия, ще произтече от резултата на разпространяване от суровините към стопанската система - бранш, изгубил 16% от края на февруари насам.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР