Детските лагери с езиково обучение имат над 100-годишна история. Тя

...
Детските лагери с езиково обучение имат над 100-годишна история. Тя
Коментари Харесай

Защо да запишем детето си на езиков лагер



Детските лагери с езиково образование имат над 100-годишна история. Тя стартира съвсем по едно и също време от Съединени американски щати и Европа, само че бързо се е популяризирала по всички континенти.

От самото си основаване тези лагери държат на сигурността и уюта на децата, разнообразните развлечения, ефикасното асимилиране на езика, придобиването на познания в разнообразни области - за природата, индивида, обществото.

Едновременно с всичко това децата построяват потребни за развиването им умения и привички: за всекидневния живот и общуването, за сполучливото нахлуване и акомодация в нова среда. През този един век педагогическата просвета и процедура непрекъснато е усъвършенствала методиките и стратегиите за забавление и образование, с което е насъбран голям международен опит.

Днес актуалните езикови лагери са в съвременни бази, като да вземем за пример интернационалният ЛъкиКидс в Банско - петзвезден СПА хотел, където се провежда лагер с проучване на британски език.

Тези лагери непрекъснато поддържат високо равнище и се развиват, тъй като би трябвало да дават отговор на националните и интернационалните условия за сигурността, изискванията на живот, храненето, качеството на образованието и така нататък, за което постоянно минават през съществени проби. Така при тях е обезпечено, че се ползват модерни и ефикасни методики и стратегии.

Те са подобаващи за деца от 5 до 14-15 годишна възраст, като дребните нормално са с компаньон, с цел да се приспособят по-лесно. Разпределят се по групи съгласно това на какво равнище владеят езика. При образованието за начинаещи се работи по обособени стратегии.

Групите са дребни, с цел да може преподавателите да ползват самостоятелния метод и в края на лагера да могат наред с входящите и изходящи проби, да дадат на родителите личен разбор за образованието на детето им.

Практиката демонстрира, че за две седмици децата осезаемо покачват равнището си на притежаване на езика - насъбран речников ресурс, правоговор и правопис, схващане, когато слушат диалект на британски.

Учиш, до момента в който се забавляваш

Много значително е, че интернационалните лагери с образование на британски език обезпечават непрекъсната англоезична среда. При всички действия децата приказват единствено на британски - между тях, с преподавателите при образованието, при следобедните и вечерни игри, и занимания с аниматорите.

Учителите минават специфичен асортимент - с изключение на британският да им е роден, те би трябвало да имат богат опит в преподаването му на деца. Аниматорите също са подбрани на база отличният им британски и дългогодишната им процедура в организирането на детски занимания.

Според професионалният им опит са назначени и инструкторите и треньорите за спортните действия, както и здравното лице в лагера, което е добре оборудвано.

Самото образование е неофициално, интерактивно и е комплекс от самобитни завършения. Насочвани от учителя, децата работят по разнородни планове, като събират информация по забавни за тях тематики. Използват Интернет и други източници.

Събраната информация се разисква, с цел да бъде подбрана тази част, която най-добре ще показа тематиката. След това се прави презентацията, като се употребява мултимедия. Така по едно и също време се получават познания от разнообразни сфери, езикът се упражнява на практика с лексика разнородни области, а до знанията децата доближават осмислено, по собствен път.

Това е доста по-трайно, в сравнение с ученето наизуст на нещо, поднесено наготово. Съществено е също, че тази методика учи на работа в екип, на самодисциплина, оценка на своя принос и приноса на другите. Тя завръща децата към действителното другарство, което ще им е потребно за професионалната и обществена реализация в живота, а това е скъпо на фона на всеобщата онлайн връзка.

Следобед и вечер развлеченията са най-разнообразни - от излети и екскурзии, през басейн, колоездене, конна езда, пейнтбол, радостно готварство, креативен ателиета и т.н, до празненства, търсене на съкровища, киновечери, показване на националностите и други

Има даже лагери, в които се пресъздава живота на индианските племена в Америка да речем, или античните гърци, и т.н.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР