Детските градини и яслите стават безплатни, съобщи финансовият министър, след

...
Детските градини и яслите стават безплатни, съобщи финансовият министър, след
Коментари Харесай

Министър Василев представи бюджета за 2022 г., детските градини и яслите стават безплатни

Детските градини и яслите стават безвъзмездни, заяви финансовият министър, откакто показа бюджета за тази година.

Проектобюджетът за 2022 година ще бъде импортиран в Народното събрание на 31 януари. Това разгласи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев при представянето на целите в проектобюджета за 2022 година

,,Голяма част от политиките, които ръководството желае да води, няма по какъв начин да бъдат заложени в този бюджет поради късото време, само че има планувана актуализация на бюджета. Като цяло философията на този бюджет е много по-различна. Това е бюджет, който се пробва да реализира трайна смяна в траекторията на икономическия напредък на страната``, изясни Василев.

В бюджета са заложени три съществени акцента – повишаване на финансовите вложения, повишаване на вложенията в хората и обществена правдивост.

Финансовият министър уточни, че е заложен растеж на Брутният вътрешен продукт от 4,8% и понижение на безработицата на 5%.

Няма по какъв начин да има напредък, без да влагаме в хората и финансовата инфраструктура на страната, ето за какво е нужно увеличение на финансовите инвестии. Има планувани 178 млн. лв. за финансови вложения за лечебни заведения, детски градини, театри, музеи, детски площадки. Инвестициите в хора са най-важия прийом, с цел да успеем да реализираме високи равнища на приход и висок стандарат на живот, добави вицепремиерът Василев, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР