Детските добавки ще се спират за цяла година ако ученик

...
Детските добавки ще се спират за цяла година ако ученик
Коментари Харесай

Цяла година без детски добавки при 5 неизвинени в училище за месец

Детските добавки ще се стопират за цяла година в случай че възпитаник направи 5 неизвинени отсъствия от час за месец. Ако детето пък е в предучилищна група, глобата ще се ползва, в случай че не е стъпало на детска градина 3 дни без уважителни аргументи.

Тези оферти за промени в Закона за общественото подкрепяне и в Закона за фамилните помощи за деца бяха утвърдени дефинитивно през днешния ден от депутатите.

Помощта от 250 лева за първокласници ще се изплаща на два пъти, като половината ще се дава, в случай че детето продължава да върви на учебно заведение и през втория период.

" Не лишаване пари. Те остават за съответното дете. Просто се трансферират към учебните заведения и детските градини, когато се потвърди, че родителите са безотговорни ", разясни в пленарна зала по какъв начин ще се случват за вбъдеще измененията в механизма за погашение на детските, шефът на просветителната комисия и народен представител от ГЕРБ Милена Дамянова.

Шефът на парламентарната обществена комисия Хасан Адемов обаче възрази, че няма съответен механизъм,където да е написано по какъв начин парите ще стигат до ученика и изясни, че не е ясно дали учебното заведение няма да ги харчи за заплати. " Какво казвате, че учителите виждат, че детето има потребност от маратонки и пергел, и междучасието тича до магазина, с цел да ги купи ли? ", попита иронично Адемов от парламентарната естрада.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР