Детски научен център с планетариум изграждат на Морска гара Бургас.Започна

...
Детски научен център с планетариум изграждат на Морска гара Бургас.Започна
Коментари Харесай

Детски научен център с планетариум изграждат на Морска гара Бургас

Детски теоретичен център с планетариум построяват на Морска гара Бургас.

Започна осъществяване на план за основаване на детски теоретичен център с планетариум. За него Община Бургас е получила външно финансиране от компанията " Шел ". Центърът ще бъде ситуиран на първия и втория етаж в постройката на Морска гара. В непосредствена непосредственост ще се намира и планетариумът.

Той ще е с 8-метров купол и посредством 2D и 3D визуализации ще демонстрира космоса.

Там децата ще получават познания в областта на точните науки като астрономия и физика.

В осъществяването на плана са ангажирани Община Бургас, Пристанище Бургас, Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура ", както и Министерството на превоза и Министерството на енергетиката.

Концепцията за детския теоретичен център изготвя екипа на " Музейко " и ще включва няколко зони с интерактивно съоръжение в три посоки - нововъведения, сила и откривателство.

В зоната за нововъведения екипът планува основаването на четири интерактивни съоръжения, проследяващи развиването на човечеството, посредством способността на хората да изобретяват и да намират разнообразни приложения на съществуващите в природата материали и ресурси;

Шест интерактивни съоръжения ще показват образно пред децата разнообразни разновидности за производство на сила и нейните форми, както и възобновимите енергийни източници, тяхното приложение и приложимост.

Пет съоръжения в зоната за откривателство ще слагат акцент върху опциите за развиване на човечеството в описаните сфери посредством откриването на нови принадлежности, напредването на технологиите и по какъв метод те ще повлияят на нашето бъдеще.

Детският център, с изключение на като място за игри, ще подкрепя в пробна среда образованието на малчуганите.

Инженерните и естествените науки създават все по-търсени експерти в международен мащаб, каквито у нас не доближават, безапелационни са от Община Бургас. Основна цел на научния център е те да станат по-привлекателни и разбираеми, с цел да може някой ден част от децата да се осъществят в специалности, свързани с научна и изследователска активност.

Очаква се със характерната си форма планетариумът да се трансформира в една от емблематичните забележителности в Бургас.

" Важно измерение на новия план е неговият туристически капацитет ", акцентира кметът Димитър Николов. Според него детският теоретичен център с планетариум ще е място, което на драго сърце ще посещават и деца от други български градове, както и техните родители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР