Детска градина „Незабравка“ – Бяла Слатина взе участие в международен

...
Детска градина „Незабравка“ – Бяла Слатина взе участие в международен
Коментари Харесай

Детска градина „Незабравка“-Бяла Слатина взе участие в международен фолклорен фестивал /снимки/

Детска градина „ Незабравка “ – Бяла Слатина взе присъединяване в интернационален фолклорен фестивал „ Традиции, багри, хубост през очите на нашите деца “, оповестиха от локалната администрация.
Той се организира в Габрово, на 5 юни, в Етнографски комлекс „ Етъра “. Тазгодишното издание се реализира с финансовата поддръжка на Обществен дарителски фонд Габрово и Фондация Америка за България. Партньори в реализацията на фестивала са Държавна организация за българите в чужбина, РЕМО "Етър " и ИМКА Габрово.
Екипът на детската градина мина през образование „ Хлебно изкуство. Учене посредством прекарване. Културна антропология. Арттерапия “ във Велинград. Старши учители Наджибе Калеева и Диана Никовска, облечени в красиви национални носии срещнаха децата с пътя на хляба - от равнищата до трапезата. Децата имаха опция да рисуват своите букви по автентичен метод - върху брашно, а по-късно да моделират с тесто. Те участваха с наслада и интерес в ексцентричен концерт от кухненска музика, която се роди от звуците на лъжици, тенджери, капаци - нашите помощници в кухнята. Всички се радваха на опечените букви от тесто, както и на вкусната пита. Поуката от тази новаторска педагогическа процедура е, че никой не е по-голям от хляба, че всички ние сме като трохите на огромния самун, който ни е замесил нашият живот.
Педагозите от детското заведение показаха пред участниците и гостите на фестивала „ Традиции, багри, хубост през очите на нашите деца “ презентация под надпис „ Месим, с цел да се смесим “, която беше извънредно забавна и атрактивна за всички присъстващи, за която получиха грамота.
Ето линк към презентация от фестивала:
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР