Децата, внуците и внуците на внуците ни ще плащат за

...
Децата, внуците и внуците на внуците ни ще плащат за
Коментари Харесай

Карадайъ в Добрич: Децата и внуците ни ще плащат за безхаберието в политиката

Децата, внуците и внуците на внуците ни ще заплащат за безхаберието в политиката. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Добрич. В нея участваха евродепутатът от Движение за права и свободи Искра Михайлова, лидерът на най-младата листа в България Ертен Анисова и общественият специалист на партията доктор Хасан Адемов, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Всички ние, българските жители, обедняхме и прогресивно обедняваме. Но с изключение на нас, жителите, обедня и страната, сподели Карадайъ. И акцентира, че прекъсване на обедняването е точка първа от дневния ред на хората, който Движение за права и свободи ще направи дневен ред на 49-ото Народно събрание.

Два индикатора на обедняването уточни Мустафа Карадайъ – външния дълг и неналичието на вложения.

Външният дълг в този момент е над 40 милиарда лева През 2001 година, когато Движение за права и свободи пристигна на власт, имаше висока инфлация, разрушена стопанска система след приватизацията, дългът на страната беше към 17,5 милиарда 2009 година, когато излизахме от властта, дългът бе единствено към 1,5 милиарда За 8 години присъединяване на Движение за права и свободи във властта върнахме 16 милиарда лева дълг, приблизително по 2 милиарда на година, напомни водачът на Движение за права и свободи.

След това пристигна един, който се показа за избавител и имаше три кабинета еднолично ръководство – Бойко Борисов и ГЕРБ. Дойдоха при 1,5 милиарда лева дълг и 8,5 милиарда лева фискален запас. През 2020 година дългът на България бе 21,5 милиарда лева Тоест - 10 години ръководство на ГЕРБ на нас ни е коствало 20 милиарда нов дълг за страната – приблизително по 2 милиарда дълг на година, сподели Карадайъ. И съобщи: „ Оценихме това като устойчиво затъване. ".

Какъв е резултатът? Видяхме след преброяването, че 800 000 български жители към този момент ги няма на територията на България, уточни Карадайъ.

След това пристигнаха едни, които се самонарекоха умни, красиви, смяна... Такава смяна направиха, че дългът през днешния ден е 40 милиарда лв.. А параметрите сега в бюджета залагат по 15 милиарда дълг на година, акцентира водачът на Движение за права и свободи. И попита: „ Кой ще ги заплаща? Ние! Кога? Дали ще ни стигне животът? Децата, внуците и внуците на внуците ни ще заплащат за това безхаберие в политиката! ".

Другият параметър на обедняването е неналичието на вложения. Ние знаем, че главно вложенията са осъществени на база европейските средства. 2007 година, когато влязохме в Европейски Съюз, Движение за права и свободи участваше във властта, разписахме и договорихме оперативните стратегии, с цел да може след нас тези, които пристигнаха, да режат лентички. Програмният интервал бе до 2013 година Тогава трябваше да се разпишат и договорят оперативните стратегии за идващия интервал. Какво се случи – хвърлиха пешкира, подадоха оставка. Трябваше Движение за права и свободи да пристигна на власт, да разпише оперативните стратегии, да ги контракти, с цел да може отново да дойдат на власт и да режат лентички, възмути се Карадайъ.

Той напомни, че през септември 2020 година Движение за права и свободи предложи съставянето на експертен кабинет, в който да влязат специалистите по оперативните стратегии на всички партии, с цел да се разпишат Планът за възобновяване и резистентност и оперативните стратегии.

Но резултатът е, че три години по-късно оперативните стратегии не работят, а Планът е на стадий отписване. Защо? Защото някой се заинати да изкара целия си мандат, сподели Карадайъ.

Само че след тях пристигнаха едни умни и красиви, които се самонарекоха смяна. Какво направиха – написаха ПВУ за един олигарх, а не за превъзмогване на следствията от коронавирус рецесията, сподели още Карадайъ. И разгласи: „ Дойде време за смяната и на смяната! ".

Ние не чертаем разграничителни линии. Говорим единствено с обстоятелства - с цел да се знае, тъй като някои от тях обичат да послъгват, акцентира Мустафа Карадайъ.

Първата ни генерална задача е да спрем обедняването. След това - да си сложим за цел постигането на междинните европейски стандарти на живот тук, в България, тук в Добруджа, безапелационен бе той.

Затова нашето мото е разсъдък, отговорност, разговор. Трябва ни разсъдък, с цел да можем да сканираме, проучваме, оценим параметрите на икономическата обществената и политическата обстановка, в която се намираме. Разум ни би трябвало, с цел да намираме решения за излаз от тази обстановка. Отговорност ни би трябвало – и персонална, и групова. Всеки един от нас носи отговорност за своята орис и бъдеще. Но и за бъдещето на децата ни, както и на нашата Родина България. Но има и групова отговорност - партийна и парламентарна. Отговорност да поемем ангажимент, че тези решения ще ги осъществяваме, изясни Карадайъ.

Нужен ни е разговор – освен като метод за намиране на единодушие, обединяване, съединяване, заедност. Но и като метод за намиране на устойчиви политически формули за решение на настоящите проблеми на хората и на страната, добави той.

Ние сме кръвна група Движение за права и свободи. Ние сме огромен РОД и по тази причина споделяме време е за Движение за права и свободи, време е за разсъдък и отговорност, време е за разговор, време е за решение на проблемите на хората. Време е дневния ред на хората да стане дневен ред на политиците, на Народното събрание. Време е да изпратим нашите млади, можещи, знаещи фрагменти в Народно събрание, с цел да могат да слагат в дневния ред на Народното събрание дневния ред на хората. За да вземат участие в това болшинство, което ще реши политическата рецесия, с цел да бъдат решени останалите рецесии. В това устойчиво болшинство, което ще излъчи постоянен кабинет, който ще извършва дневния ред на хората, съобщи Карадайъ. И прикани Добрич да излъчи двама народни представители от Движение за права и свободи, тъй като структурите имат капацитет за това.

Ще вкараме в Народното събрание дневния ред на младите – с цел да не бягат от България, съобщи лидерът на листата на Движение за права и свободи в Добрич Ертен Анисова.

Страната ни се намира в тежка рецесия. Навсякъде проблемите са тежки - обедняването продължава, инфлацията и цените порастват, дребният бизнес се задъхва, селските стопани едвам оцеляват, уточни Ертен Анисова. Тя заяви, че съгласно последните данни на Националния статистически институт Добрич е измежду първите 3 области в страната с най-бързо обезлюдяване.

На всичко това би трябвало да се постави край! Политиците сме в дълг на народа си. Затова ние споделяме – време е за разсъдък, време е за отговорност, време е за разговор, сподели Анисова.

Област Добрич има повече от всеки път потребност от вложения, с цел да има повече работни места, с цел да се подвигат приходите и пенсиите на хората. За да се обнови инфраструктурата, както в градовете, по този начин и в селата на района, акцентира тя. И добави: „ Крайно време е да сложим на напред във времето проблемите на хората, а не дневният ред на политиците. ".

Затова ние от Движение за права и свободи заставаме очи в очи пред вас и споделяме – настояваме за разсъдък, отговорност и разговор! Искаме вашата поддръжка, с цел да вкараме в дневния ред на Народно събрание проблемите на област Добрич и да работим за това – да живеем по-добре, безапелационна бе Ертен Анисова.

Събрали сме се да покажем какъв брой сме мощни, виновни и диалогични. Казваме на всеослушание: Стига към този момент общини без вложения, съобщи евродепутатът Искра Михайлова.

Някои ни споделят, че желаят още веднъж да стоят устойчиво. ГЕРБ стояха устойчиво, само че 12 години затънахме устойчиво. Стига към този момент инцидентни хора, които не са готови, които споделят, че има по какъв начин, само че не знаят по какъв начин. Стига! Време е за Движение за права и свободи, добави Михайлова.

Тя напомни, че Движение за права и свободи към този момент пое ангажимент да сформира Закон за Северозапада, както и да помогне за създаването на проекти за развиване на съответни области.

Има потребност от подобен и в Добрич, ние ще го създадем и това ще бъде сложен проект за развиване на региона, който да докара до това - да живеем по-добре, съобщи евродепутатът и добави: „ Изпрати ли сте ме в Брюксел, с цел да се чува гласът и на Добрич там. "./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР