Децата във Вършец и Бързия няма да посещават учебните занятия

...
Децата във Вършец и Бързия няма да посещават учебните занятия
Коментари Харесай

Силният вятър затвори училищата в Бързия и Вършец

Децата във Вършец и Бързия няма да посещават образователните занятия поради мощния вятър през днешния ден, сподели началникът на районното ръководство по образованието в Монтана Трайка Трайкова.
Вятърът, който вилнее от през вчерашния ден, е изкоренил дървета в дворовете на трите учебни заведения и обстановката е рискова за здравето и живота на учениците. Заради това към 700 девойки и момчета през днешния ден получиха непредвидена почивка.
" Заради неприятното време е нарушено електроснабдяването в няколко обитаеми места в район Монтана ", заяви регионалният шеф Валери Димитров. Без ток са елементи от Берковица и Бързия и няколко села в община Вършец. Проблеми с електричеството има в чипровското село Митровци.
„ Имам уверението на сдружението, че до края на деня електрозахранването ще бъде възобновено ", сподели губернаторът. Той акцентира, че в региона бедстващи хора няма, няма и откъснати селища.
По данни на метеоролозите вятърът е със скорост към 72 километра в час, като има пориви, които доближават и до 80-90 километра в час.
" Очаква се по здрач да утихне, температурите да паднат и на следващия ден да завали дъжд, тук-там подправен със сняг ", сподели шефът на станцията в Монтана Леночка Ангелова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР