Децата в интернати да имат право и на месечни средства

...
Децата в интернати да имат право и на месечни средства
Коментари Харесай

Децата в интернатите да имат право и на месечни лични средства, предвижда проект

Децата в интернати да имат право и на месечни средства за персонални потребности. Това плануват промени в Правилника за устройството и активността на възпитателните училища-интернати и социално-педагогическите интернати, пуснати за координиране от просветителното министерство.

Досега учениците, които имат проблем със закона и са настанени във възпитателните интернати, имаха право на средства " за основаване на условия за образование и образование, за самоподготовка, нощуване, облекло, лекарства, учебници, образователни пособия и безвъзмездна храна ". Парите за лекарства, персонални хигиенични материали и други, до момента отиваха при шефовете на интернатите. А младежите нямаха достъп до персонални средства.

Сега текстовете плануват децата да получават някаква месечна сума, която сами да разпределят според от персоналните си потребности. Текстовете не споделят каква ще е сумата.

друга смяна планува работилниците и помощните стопанства, които могат да бъдат разкривани към интернатите, да могат и да продават създадените артикули. Тези работилници и стопанства ще могат " да действат като учебно-производствени бази за практическо образование на учениците, посредством които учебните заведения в допълнение може да осъществят лични доходи ".

При постъпването си в интерната всяко дете ще минава оценка на потребностите си от екипи за психолого-педагогическа оценка и поддръжка. На тази база ще се вършат самостоятелните стратегии, посредством които ще се преодоляват аргументите, довели до противообществените им прояви, както и за поддръжка за личностното им развиване.

Промените плануват специфична възбрана учениците да " правят действия, свързани с налагането на религиозни доктрини, верски убеждения и/или назадничавост ".

В претекстовете на вносителите се показва, че тече подготовка на цялостната система за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни. Но до момента в който те станат факт, се постанова най-малко краткотрайна смяна в някои способи на работа в интернатите.

За промяна в системата на детското правораздаване се приказва от доста години, а неправителствения бранш упорства за съществени промени. А полемики текат най-малко в последните три държавни екипа. Но досега съответни текстове по този начин и няма.

Сега в претекстовете към промените се твърди, че измененията са съвсем подготвени и следва внасянето им в Народното събрание. Такива податки и публични данни няма за момента от правосъдното министерство, което е основател на дискесии, работни групи и кръгли маси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР