Децата със специални потребности са зверски опасни. Това скандално изказване

...
Децата със специални потребности са зверски опасни. Това скандално изказване
Коментари Харесай

Изказване на учителка срещу децата със специални потребности разгневи родители

Децата със специфични потребности са " свиреп рискови ". Това скандално изявление направи детска учителка.

Повод за него беше убийството в Бургас, за което е обвинено 15-годишно момче, употребило ресурсен преподавател. Десислава Кръстева и Полина Ботева работиха по тематиката.

Във „ Фейсбук” Христина Шиндова написа, че децата със специфични просветителни потребности може да са " свиреп рискови ". Настоява да се спре с приобщаващото обучение и да се върнат специфичните градини и учебни заведения.

Оказва се, самата тя е учител в детска градина, в която 2 от 9-те групи са точно за деца със специфични потребности.

„ Нито мога с лека ръка да застана на нейна страна, нито да я оневиня... Тя е един добър преподавател, млад, правилно е, че няма опит, само че децата я обичат (..) тя работи с 4-5 деца със СОП в нейната група”, сподели Ивелина Иванова.

Учителката отхвърля изявление. Родителите и сътрудниците й научиха от нас за абсурда.

Общината е спряла отпуските на директорката и учителката, с цел да получи обясненията им.

Майки на деца със специфични потребности и неправителствени организации реагираха остро и в отворени писма настояха просветителното министерство да увеличи квалификацията на учителите.

„ Точно учителка, която работи със специфични деца, да каже " специфичните деца вън, те са рискови, върнете помощните учебни заведения, затворете ги, махнете ги, те са убийци " - това е неприемливо! Тези учители би трябвало да бъдат санкционирани”, счита Владислава Цолова от придвижване " Аутизъм през днешния ден ".

Етичната комисия към детската градина ще взема решение дали да има наказване за учителката, а от просветителното министерство обявиха, че ще изчакат инспекцията на общинските управляващи, само че считат за неприемливо изразяването на отзиви, които дискриминират хората с увреждания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР