Децата няма да с маски в детските градини, няма как

...
Децата няма да с маски в детските градини, няма как
Коментари Харесай

При какви условия ще работят детските градини, когато отворят

Децата няма да с маски в детските градини, няма по какъв начин да се съблюдава и отдалеченост сред тях. Предпазни средства ще носят учителите и помощният личен състав, а малчуганите от обособените групи ще стоят надалеч едни от други, до момента в който са в забавачката.

Това са част от възможните ограничения, които ще би трябвало да се съблюдават в детските градини, когато те още веднъж отворят порти. Очаква се решение за обновяване на работата им да има към 24 май. Към момента решение за това дали броят на децата в групите да е понижен до 10-12 няма.

Това излиза наяве от отговори на Министерството на образованието и науката по отношение на действието на забавачките в изискванията на разпространяване на ковид. Те бяха оповестени от Съюза на работодателите в системата на националната култура.

Ще се тестват ли личният състав и децата

От информацията излиза наяве, че няма по какъв начин всички учители и спомагателен личен състав да бъдат тествани за ковид преди детските градини да отворят. Нарочни проучвания на хората от системата ще се вършат, само че евентуално за месец ще бъдат обхванати единствено няколко хиляди преподаватели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР