Децата и учениците ще получат еднократно оставащите доставки по схемите

...
Децата и учениците ще получат еднократно оставащите доставки по схемите
Коментари Харесай

Деца и ученици ще получат плодове и млечни продукти еднократно

Децата и учениците ще получат еднократно оставащите доставки по схемите „ Училищно мляко “ и „ Училищен плод “, които Държавна фирма „ Земеделие “ ползва. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Тази опция се дава според рекомендациите на Европейска комисия към страните – членки за взимане на гъвкави решения по отношение на администрирането на двете учебни схеми на национално равнище и е по отношение на изключителните ограничения поради пандемията от ковид (COVID-19).

Над 420 000 деца ще получат артикули по схемите "Училищен плод " и "Училищно мляко " в домовете си

Съгласно напътствията на Европейска комисия, двете схеми следва да се ползват в сходство с изискванията за допустимост и надзор на разходните, утвърдени от Брюксел.

Доставките на продуктите до образователните заведения ще бъдат осъществявани, както и преди оповестяването на изключително състояние, от утвърдените заявители. Предоставяните за консумация артикули ще бъдат плодове, зеленчуци, сирене и кашкавал, според настоящите правила и условия за качество, предпазване и доставка.

Доставката ще се прави при прецизно съблюдаване на противоепидемичните условията за транспортна и персонална хигиена.

Продукти ще бъдат опаковани в самостоятелни опаковки. Децата и учениците ще получат полагащите им се количества артикули за интервала 13 март - 13 май 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР