Децата и младежите да изберат само един приятел, с когото

...
Децата и младежите да изберат само един приятел, с когото
Коментари Харесай

Децата да изберат само по един приятел за игра: Меркел - slava.bg

Децата и младежите да изберат единствено един другар, с който да се срещат отвън учебно заведение. Това е едно от предложенията за стягане на противоепидемичните ограничавания на немския канцлер Ангела Меркел към министър председателите на федералните провинции. Други проекто ограничения против разпространяването на Ковид-19 са наложителни маски във всички учебни заведения и възбрана на частните празненства до Коледа. Решението какви да са рестриктивните мерки, които ще бъдат въведени се чака идната седмица.

Ситуацията с ковид и преодоляването й посредством ново стягане на ограниченията разискаха канцлер Ангела Меркел и министър председателите на 16-те провинции. Федералното държавно управление предлага на публични места да е разрешено са си единствено с хора от едно домакинство и най-вече още двама от друго домакинство.

Предвижда се възбрана на частните празненства до Коледа. Децата и младежите пък да изберат един другар, с който да се срещат в свободното си време.

Последното предложение беше посрещнато с отри рецензии. Децата и младежите не би трябвало да се затварят у дома, съгласно Карстен Ньотлинг от Асоциацията за отбрана на децата в Тюрингия. Пред MDR той акцентира, че те се нуждаят от контакти и игра с връстници.

Предлага се маските да станат наложителни във всички образователни заведения, а класовете да се разделят на групи, като задачата да се избегне затваряне на учебните заведения.

Препоръчва се още при леки признаци на простуда, изключително при хрема и кашлица, хората да се изолират за 5 до 7 дни, до момента в който признаците не преминат. По време на тази карантина е значимо да се съблюдава физическа отдалеченост с останалите членове на семейството и най-много с тези от рискови групи.

За да се защитят най-уязвимите, каквито са възрастните и болните, се възнамерява те да получат по 15 защитни маски вид FFP2 на понижена цена. Според изчисленията една такава маска е задоволителна за една седмица от зимния сезон.

Предстои препоръчаните ограничения да бъдат утвърдени от провинциите.

Източник: dnews.bg

Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР