Деца в четвърти клас смятат ускорения в Международната космическа станция,

...
Деца в четвърти клас смятат ускорения в Международната космическа станция,
Коментари Харесай

Физик: Мястото на учебника по физика е в кофата за боклук

" Деца в четвърти клас считат ускорения в Международната галактическа станция ", споделя Недислав Веселинов

Недислав Веселинов разкри, че в действителност не е чак толкоз комплицирано да пратим космонавт в космоса, само че няма задоволително претенденти

Физикът Недислав Веселинов и неговият екип сътвориха Софийският планетариум, който бе открит преди десетина дни и към този момент е претъпкан от искащи да го видят и да потънат в този свят.

На въпроса по какъв начин се прави планетариум Недислав Веселинов отговори в предаването " Посока Култура " по с Мирослав Боршош: " С доста предпочитание и без да е отказваш. Около 1 година ни лиши да се подготвим, процесите течаха редом – от една страна процесът по асимилиране на технологията и въпреки това процесът по търсенето на средствата. Ние в действителност търсейки средства трупахме и опит и познания по технологията ", показа той.

" Нашият планетариум е цифров. Куполът ни е един от дребното в страната, който е накривен. Така е доста по-естествено, разрешава ни да излъчваме доста нови филми ", добави физикът.

Той описа, че в планетариума хората влизат с интерес, сядат и не знаят какво да чакат. " Хората излизат с голяма признателност, споделят, че ще дойдат отново, забавно е ", сподели още Недислав Веселинов.

Физикът показа и по какъв начин по време на докторантурата си е бил преподавател в частно учебно заведение и още по време на първия час демонстративно е изхвърлил учебника по физика в кофата за отпадък. По думите му неговото място е тъкмо там.

Той даде и образец по какъв начин, в случай че знанието се сервира вярно, децата могат да научат доста: " Деца в четвърти клас смятаха главните параметри на скачването на „ Крю Драгън “ в Международната галактическа станция. Смятаха ускорения, начални, крайни скорости ".

" Ако попитаме възрастни хора какво е ускоряване, какво е налягане, те не могат да отговорят. Това са загуби от учебното заведение, тъй като в случай че там бъдат систематизирани знанията, те сами могат да доизградят някакво познание. Но когато нашето обучение е подчинено единствено и само на пари, а не на блян към развиване, получаваме този резултат ", безапелационен е Недислав Веселинов.

По думите му огромна част от новото потомство учени напущат страната. " Има и хора, които остават и се борят, само че е комплицирано. Изпитание е за младия академик да работи и да се развива тук ".

" В науката има някакави тактики, до каква степен са съответни не мога да кажа. Част от тях остават на хартия. Има някои тактики, които работят, само че огромна част от тях остават на хартия ", сподели още физикът.

" Говори се, че би трябвало да развиваме високи технологии. Буквално се " дръндори ". Ние към този момент почваме да се смеем. Влагат се пари в идиотски планове ", на мнение е още той.

Той разкри, че в действителност не е чак толкоз комплицирано, в случай че желаеме да пратим космонавт в космоса, само че казусът е, че няма задоволително претенденти.

" Хората би трябвало да дадат 10 години от живота си, с цел да преминат курса на подготовка, и сега няма задоволително претенденти. Ако има някаква политика, не е комплицирано да се договорим с някоя от силите, която да изпрати наш космонавт в космоса – не е комплицирано ", изясни Недислав Веселинов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР