Деца със специални образователни потребности от “Център за подкрепа на

...
Деца със специални образователни потребности от “Център за подкрепа на
Коментари Харесай

Деца засадиха вечнозелени магнолии Грандифлора на крепостта ...

Деца със специфични просветителни потребности от “Център за поддръжка на личностно развиване – Общински детски комплекс / ЦПЛР- ОДК /Пещера взеха присъединяване в акция по засаждане на вечнозелени магнолии Грандифлора на крепостта Перистера. Със съдействието на чиновници от Общинска администрация подрастващите пещерчета обогатиха своите познания и умения за запазване на зеленото благосъстояние. Учениците показаха подготвеност да се грижат за растенията и отсега нататък.

Мероприятието е част от планова активност обвързвана с получено финансиране в границите на Националната акция „ Чиста околна среда 2021 “ и оповестения от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) конкурс на тематика „ Обичам природата и аз вземам участие “.

Peshteraprim напомня, че на 12 март 2021 година стана известно, че трийсет и шест плана на общини, кметства, учебни заведения, ОДК и детски градини от Пазарджишка област получават финансиране п плана. Ръководството на ЦПЛР- ОДК Пещера планува осъществяване на арт – лечебни действия, последвани от галерия в Центъра.

“Възпитаниците ни ще вземат присъединяване в подготвяне на здравословна храна измежду природата, планувани са още действия заложени в програмата на проекта”, сподели Руса Каврошилова- шеф на институцията. Тя добави, че до всяко дете със специфични просветителни потребности е имало дете от направление “Изкуства”, което е пособие за засаждането на дръвчетата.

“Момчетата и девойките ни избраха единствената вечнозелена магнолия поради невероятното комбиниране на красиви цветове и несравним мирис. Тяхната фантазия е красивата корона на Грандифлора да радва посетителите на историческото място през цялата година и да носи приятност поради прелестните си огромни цветове и мирис.”, добави Каврошилова.

Спечелената сума е в размер 4 722.00 лева Част от средствата ще се употребяват за закупуване на интерактивен екран, нужен за действието на ресурсен кабинет.

*Източник -
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР