Деца от Видин - най-бедния регион в Европейския съюз, са

...
Деца от Видин - най-бедния регион в Европейския съюз, са
Коментари Харесай

За пример: Деца от най-бедния регион събраха пари за лечение на болно другарче

Деца от Видин - най-бедния район в Европейския съюз, са събрали повече от 1000 лв. за лекуването на болен другар. Сами са изработили декорации, които са предложили на панаира в града.

Събраните средства са венесени за лекуване на 11-годишния Йосиф Станимиров. Той страда от прогресивна мускулна дистрофия, а с цел да се усъвършенства положението му, е подложен на трансплантация на стволови кафези в чужбина.



Вместо за игри през ваканцията децата от жилищен комплекс "Георги Бенковски " във Видин отделят време, с цел да оказват помощ на Йоско. Поставят кутия за дарения, а направените от тях украшения нямат цена, описват Ванеса и Виктория:

"Аз и една моя другарка измислихме, че можем да вършим гривни и родителите ни се досетиха, че може да бъде за щедрост за Йоско, тъй като той се утежнява ".

С помощта и на приятелите си от квартала Йосиф към този момент е минал сполучливо първата от процедурите в чужбина. За лекуването му са нужни още средства и по тази причина акцията в града в негова поддръжка продължава.

Ако желаете да се включите към положителното на децата, помогнете на следната банкова сметка, открита от майката на малчугана Мая Костова:

IBAN: BG95FINV91501317303133

на името на

Йосиф Станимиров Цветанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР