Деца от различни възрасти се събраха в днешния предиобед на

...
Деца от различни възрасти се събраха в днешния предиобед на
Коментари Харесай

Показаха театър в кутия в сливенския „Куклен град - градът на детските мечти“ , нестандартната форма за това изкуство

Деца от разнообразни възрасти се събраха в днешния предиобед на „ Куклен град - градът на детските фантазии “- демонстрация, отдадена на празника на Сливен – Димитровден.
Градският парк се трансформира в сцена на куклите.
Събитието се осъществя по самодейност на Държавния куклен спектакъл и Община Сливен, с поддръжката на Общински фонд „ Култура “.

Малчуганите с интерес се включиха в ателиета за направа на кукли, конкурс за рисунка на асфалт, интерактивна сценографска галерия, изобразяване на лица, занимателни игри с актьорите на кукления спектакъл. Наблюдаваха и спектакъл в кутия, една нова самодейност, която за първи път се предлага в града под Сините камъни, посредством софийския спектакъл „ Арт Ленд “.

Трупата основава театралните кутии от една година, разясни за Дарик Мария Банова – куклен сценограф и режисьор.

Тя показа, че театърът в кутия произлиза от Бразилия, като тип изкуство за улични представления. В рамките от 3 до 5 минути – един фен и един артист съпреживяват страст, която се базира на музика и визия, с лек сюжет и обръщение.

„ Интересът към това изкуство е извънреден.Това е форма, която българският фен занапред ще открива като театрална изява “, добави Банова.

Чуйте в аудиото..
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР