Деца от ДГ Зорница“ и СУ Константин-Кирил Философ“ майсторят коледни

...
Деца от ДГ Зорница“ и СУ Константин-Кирил Философ“ майсторят коледни
Коментари Харесай

Акция за Рождество помага на малката Никол

Деца от ДГ „ Зорница “ и СУ „ Константин-Кирил Философ “ майсторят коледни декорации дружно с учителите и родителите си. Ще ги продават на коледен базар, с цел да оказват помощ на да пребори рака. Кампанията е в ход в детската градина, в която е била, и в учебното заведение на четвъртокласничката, която сега е в самостоятелна форма на образование

От 16 декември изделията ще са на един от щандовете на коледен базар „ Капана “ в центъра на Пловдив. Така всеки може да избере нещо красиво за дома или за другар, като в това време поддържа Никол.

Нейната борба стартира на 8 ноември 2021 година Тогава за първи път чухме диагнозата израстък на дребния мозък, спомня си майка й Гергана Атанасова. Прогнозата била броени дни живот. Лекарите създали животоспасяваща интервенция, след която обаче момиченцето останало неподвижно - без да може да върви и да приказва.

 

Лечението траяло в УМБАЛ „ Св. Георги “. На два пъти щяхме да я изгубим, споделя майката. Така фамилията се насочило към клиника в Турция. Там проф. Фунда ни върна вярата и силите за живот, споделя фамилията на Никол.

 

В момента тя е в така наречен дребна ремисия. Продължава химиотерапията, съпроводена с рехабилитация, с цел да може Никол да проходи още веднъж. Вече приказва. „ Много порасна за това време, приказваме си като зрели хора. Още малко и ще мине “, споделя майка й.



Благодарна е и за голямата поддръжка. Миналата година СУ „ Константин-Кирил Философ “ направи благотворителен коледен концерт за Никол и още веднъж взе участие със собствен щанд на Коледен базар „ Капана “. Само от билетите за концерта се събрали 7000 лв..

Лечението обаче е скъпо и досега към този момент е коствало 360 000 лв. на фамилията.

През януари следва нов надзорен обзор на Никол. Правят се наложително на 3 месеца, а всеки е по 10 000 лв.. Големи са и разноските за рехабилитация на момиченцето.

Голяма е обаче и вярата - проучванията с ядрено-магнитен резонанс не демонстрират разсейки. „ Не съм Бог, само че от това, което виждам, Никол ще оздравее изцяло “, споделила на майката и бащата последния път проф. Фунда.

От началото на декември таткото на Никол почнал работа. Майка й обаче остава до нея вкъщи. Приходите на фамилията не разрешават да посрещнат разноските, които са нужни за лекуването на момичето. „ Но хората са положителни и ни оказват помощ. Всеки път рева, когато виждам децата доброволци на базар “, споделя Гергана Атанасова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР