Деца от 5 до 11 години вече отговарят на условията

...
Деца от 5 до 11 години вече отговарят на условията
Коментари Харесай

Какво трябва да знаят родителите за ваксинацията срещу COVID-19 на деца на възраст 5 – 11 г.

Деца от 5 до 11 години към този момент дават отговор на изискванията за ваксина против COVID-19 в Съединените щати. (В България имунизацията на деца от същата възрастова група също е позволена – бел. ред.)

Консултативният комитет за имунизационни практики на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати предложи имунизацията на Pfizer и BioNTech за приложимост при деца на възраст от 5 до 11 години на 2 ноември. Гласуването беше единомислещо в интерес на предлагането на имунизацията на тази група, откакто членовете на комисията се съгласиха, че изгодите от имунизацията надвишават рисковете. Директорът на Центъра Рошел Валенски даде окончателното си единодушие часове по-късно.

„ Знаем, че милиони родители са нетърпеливи да имунизират децата си и с това решение в този момент позволихме на към 28 милиона деца да получат ваксина против COVID-19 “, сподели Валенски в изказване след решението.

Представители на педиатрични медицински организации, в това число Американската академия по педиатрия и Американската академия на фамилните лекари, също се изрекоха в поддръжка на даването на достъп на тази възрастова група до имунизацията против COVID-19. „ Видях опустошителните последствия от инфекцията с COVID-19 “, сподели Памела Рокуел, която е фамилен доктор в Ан Арбър, Мичиган. Ваксината ще предложи отбрана от „ доста действителните и обилни вреди от COVID-19 “.

Американската администрация по храните и медикаментите публично издаде позволение за незабавна приложимост на имунизацията на 29 октомври. Това позволение мина първият си стадий на 26 октомври. Решението да се утвърди позволение за незабавна приложимост на имунизацията бе последвано от обширна полемика сред специалисти. Много участници в нея показаха опасения по отношение на миокардит като непряк резултат. Миокардитът е инфектиране на сърдечния мускул, и е необикновен, само че евентуално сериозен непряк резултат от имунизациите на Pfizer и Moderna, и е основно при юноши и младежи.
FDA приказва за вид, в който имунизацията против ковид на Pfizer за деца носи повече риск, в сравнение с изгода
Американската организация по храните и медикаментите (FDA) преглежда разнообразни обстановки, като съпостави вероятните резултати във връзка с п...

Ваксинациите са от основно значение за попречване на заболяване при възрастни и деца. Ето какво би трябвало да знаете за децата, COVID-19 и имунизацията Pfizer.

Как COVID-19 въздейства на 5- до 11-годишните?

Към 28 октомври 171 деца в тази възрастова група в Съединените щати са умряли от COVID-19. Разглеждайки 10-те най-разпространени аргументи за детска смъртност през 2019 година, COVID-19 ще бъде осми в този лист, сподели Фиона Хейвърс, медицински чиновник. Повече от 8300 деца на възраст от 5 до 11 години са били приети в болница до момента и към една трета от тях са се нуждаели от интензивни грижи, сподели тя.

Неравенствата, следени по време на пандемията, не са пощадили по-малките деца. Сред децата на възраст от 5 до 11 години процентът на хоспитализация е три пъти по-висок за деца на чернокожи родители, испанци и американски индианци / коренните поданици на Аляска, в сравнение с за белите деца, сочи изследването на екипа.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР