Детето от село Крушовица, , вече е в позитивна образователна

...
Детето от село Крушовица, , вече е в позитивна образователна
Коментари Харесай

Детето от Крущовица, живяло при нечовешки условия, вече е в ново училище

Детето от село Крушовица,, към този момент е в положителна просветителна среда . Днес министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков се срещна с ученичката и околните й , които са поели грижа за нея. Само за ден тя е била трансферирана в друго учебно заведение и се обезпечава спомагателна психическа и педагогическа поддръжка за по-бързото й адаптиране, оповестиха от Министерството на образованието и науката /МОН/. 

“Предстои на място да дойдат и представители от мобилната група за психическа поддръжка от МОН ” , изясни министър Цоков.

По думите му учителите в новото учебно заведение и шефът са дали информация, че детето се приспособява добре и през днешния ден също е било на учебно заведение .

“Важно е обаче с момичето да се работи поредно от експерти, тъй като сходни контузии остават трайни следи, които не постоянно са елементарно забележими на повърхността ” , акцентира той.

Министър Цоков беседва и с шефа и учителския колектив от ОУ “Христо Ботев ” в Крушовица. “

Тук съм на първо място като човек и сътрудник, с цел да обсъдим какво можем да променим в цялата система и да не допуснем различен сходен случай ”, обърна се той към тях.

Учителите обясниха, че е имало боязън от фамилията и пастрока на детето – както у тях, по този начин и у другите хора в селото.

В днешния ден, още веднъж в Област Враца, им а случай на ударен преподавател от ядосан родител .

“Затова и би трябвало да дадем по-голяма поддръжка на учителите, тъй като в дребните обитаеми места те постоянно се усещат изоставени. Тук съм, с цел да им покажем тъкмо това ” , сподели министър Цоков.

От вчерашния ден е в ход и инспекция на Регионалното ръководство на образованието на Враца, която да откри има ли пропуски от страна на учебното заведение и за какво по-рано не са алармирали учителите виновните институции .

“Колегите споделиха, че са виждали притеснителни сигнали, а класната е упорствала с детето да работи психолог ” , сподели още проф. Цоков.

По думите му обаче пастрокът е отказал, а според настоящото законодателство психическа поддръжка не може да се даде без единодушие на фамилията .

“Това слага въпроса дали не са нужни законодателни промени, тъй като не би трябвало да забравяме, че в центъра на всичките ни политики би трябвало да бъде сложено детето ” , акцентира министърът.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР