Детето от село Крушовица, живяло при изключително тежки условия, вече

...
Детето от село Крушовица, живяло при изключително тежки условия, вече
Коментари Харесай

Министър Цоков с позитивни новини за детето, принуждавано да живее в кокошарник

Детето от село Крушовица, живяло при извънредно тежки условия, към този момент е в положителна просветителна среда. Днес министърът на образованието и науката проф. се срещна с ученичката и околните ѝ, които са поели грижа за нея. Само за ден тя е била трансферирана в друго учебно заведение и се обезпечава спомагателна психическа и педагогическа поддръжка за по-бързото ѝ адаптиране, оповестиха от пресцентъра на МОН.

“Предстои на място да дойдат и представители от мобилната група за психическа поддръжка от МОН ”, изясни министър Цоков. По думите му учителите в новото учебно заведение и шефът са дали информация, че детето се приспособява добре и през днешния ден също е било на учебно заведение. “Важно е обаче с момичето да се работи поредно от експерти, тъй като сходни контузии остават трайни следи, които не постоянно са елементарно забележими на повърхността ”, акцентира той.

Министър Цоков беседва и с шефа и учителския колектив от ОУ “Христо Ботев ” в Крушовица. “Тук съм на първо място като човек и сътрудник, с цел да обсъдим какво можем да променим в цялата система и да не допуснем различен сходен случай ”, обърна се той към тях. Учителите обясниха, че е имало боязън от фамилията и пастрока на детето - както у тях, по този начин и у другите хора в селото. 

В днешния ден, още веднъж в Област Враца, има случай на ударен преподавател от ядосан родител. “Затова и би трябвало да дадем по-голяма поддръжка на учителите, тъй като в дребните обитаеми места те постоянно се усещат изоставени. Тук съм, с цел да им покажем тъкмо това ”, сподели министър Цоков.

От вчерашния ден е в ход и инспекция на Регионалното ръководство на образованието на Враца, която да откри има ли пропуски от страна на учебното заведение и за какво по-рано не са алармирали учителите виновните институции. “Колегите споделиха, че са виждали притеснителни сигнали, а класната е упорствала с детето да работи психолог ”, сподели още проф. Цоков. По думите му обаче пастрокът е отказал, а според настоящото законодателство психическа поддръжка не може да се даде без единодушие на фамилията. “Това слага въпроса дали не са нужни законодателни промени, тъй като не би трябвало да забравяме, че в центъра на всичките ни политики би трябвало да бъде сложено детето ”, акцентира министърът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР