Десислава Трифонова, ГЕРБ, в седмичното обзорно политическо предаване Беновска пита“

...
Десислава Трифонова, ГЕРБ, в седмичното обзорно политическо предаване Беновска пита“
Коментари Харесай

Десислава Трифонова: За Gemcorp-ДАНС и Иван Гешев! Борисов може да води България!

Десислава Трифонова, ГЕРБ, в седмичното обзорно политическо предаване „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 30-ти юли 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Десислава Трифонова в политиката

“Вие неотдавна сте дейна в политиката – кое Ви въодушевява? ” стартира диалога Беновска. Десислава Трифонова отговори, че това, което я въодушевява е идеята за връщане на страната по пътя ѝ на развиване и шансът да взе участие в процесите сега.

ГЕРБ ще реставрира ли България?; Кой позволи “Промяната ” във властта?

“Ще успее ли Борисов да реставрира България, тъй като тя от ден на ден се унищожава от непознати въздействия, несполучливи ръководства и някой със здрава ръка би трябвало да хване кормилото? ” попита Беновска. Трифонова разяснява, че се вижда липса на водачество, изключително в последната една година и всички са чули видеото на Демократична България, което ясно демонстрира огромния проблем в политическата система и в ръководството на страната – липса на полезности, предпочитание да се работи за развиването на страната. “Нашата страна е счупена, с помощта на подмолни сделки, които ние твърдим, че текат от предходната година ” счита Трифонова. Беновска означи, че ГЕРБ са позволили Промяната на власт. Трифонова счита, че народът е бил измамен. Водещата акцентира, че ГЕРБ не са имали задоволителен избор и народът не е отговорен. “За нас машинното гласоподаване е огромен проблем. Видяхте, че е огромен проблем и във връзка с изборната интензивност – имаше рекордно ниска изборна интензивност. Смятаме, че това беше главната причина ГЕРБ да не завоюва изборите, само че след 12 години ръководство не можем да кажем, че сме позволили Промяната. Може би, обществото искаше да види нещо друго и това е повода, заради която младежите бяха излъгани и заблудени във връзка с това какво е Промяната и какво ще пристигна ” разяснява още Трифонова. Тя акцентира, че като виновна политическа партия ГЕРБ се е съобразила с волята на народа и избора на Кирил Петков и Асен Василев и е било значимо те да получат правото да ръководят, откакто са първа политическа мощ, въпреки да са издържали единствено 7 месеца, поради личното си държание. “Всичките неистини, корупционните покупко-продажби, скандалните назначения, доведоха до намаляване на техния рейтинг още в първите месеци на тази година. Навреме се случиха измененията и че в точния момент ще има избори октомври месец ” съобщи Трифонова.

Тениски Харвард от “Беновска пита ”

Беновска показа, че от предаването са почнали да подаряват тениски Харвард, откогато “Промяната ” е на власт. “Нека да забележим в резюме, когато те върнаха мандата и нямаше да сформират държавно управление, какво споделиха, тъй като май нищо не споделиха ” означи Беновска.

8 юли 22-ра

Беновска подари на Кирил Петков HARVARD LAW, JUST KIDDING – тениска. На Асен Василев не съумя – предстои…

Асен Василев, вицeпремиер и министър на финансите в оставка, дава отговор на въпроси на Илиана Беновска на конференция в Народното събрание от 8-и юли 2022 година, на която афишира, че Политическа партия ще върне мандата на президента, излъчена непосредствено в youtube.com/Беновска пита-Радио К2, във facebook.com/iliana.benovska и по Радио К2 на 93.9MHz. След брифинга Беновска подари на Кирил Петков тениска с надпис Harvard law, Just kidding.

Илиана Беновска:Г-н Василев и господин Петков, въпросът е: Брутално ли ви смъкнаха, или вие се самосвалихте по някаква причина – като неумелост, заблуждение? И какъв ще бъде идващият ход? Реванш ще има ли и ще се занимавате ли с политика?

Асен Василев: Аз мисля, че на всички български жители стана ясно за какво кабинетът беше свален! Имаше предпочитание, вместо да се усилят пенсиите, да се изравнят неравенствата и да се подкрепят младите фамилии, едни средства да отидат за същите 8 компании, които са ги получавали през последните 15 години!

Илиана Беновска: Това към този момент го казахте доста пъти! Но аз Ви запитвам нещо напълно съществено: Брутално ли ви смъкнаха и кой ви смъкна? Кой? Имена имат ли?

Асен Василев: То се видя! Г-н Слави Трифонов си изтегли министрите и подреди, на част от депутатите на Има Такъв Народ, да гласоподават избор на съмнение! Не мисля, че е загадка за някой!

Беновска се опита да подари на Кирил Петков и Асен Василев тениски с надпис

HARVARD LAW, JUST KIDDING.

Охраната от НСО я спря. Кирил Петков даде знак с ръка, че ще вземе тениската след края на брифинга.

Беновска съумя да подари тениската на предаването „ Беновска пита “ HARVARD LAW, JUST KIDDING на Кирил Петков.

Ето какво се случи:

Илиана Беновска: Г-н Петков, може ли да Ви подаря една тениска за спомен? HARVARD LAW!

Кирил Петков: Ама, не ме снимайте!

Илиана Беновска: Ама, апелирам Ви!

Кирил Петков: Това, в случай че е подарък, е за мен!

Илиана Беновска: JUST KIDDING!

Кирил Петков: Мерси!

Кирил Петков взе тениската HARVARD LAW, JUST KIDDING и сърдечно благодари на Беновска, като я прегърна!

Илиана Беновска: Ето такава тениска: HARVARD LAW, JUST KIDDING, подарихме на Кирил Петков!

Не ми разрешиха да я подаря на трибунката.

Надписът е: HARVARD LAW – законът на Харвард.

Обаче, изпод написа: JUST KIDDING!

Дали, някой не се пошегува с тях?

Меморандумът с Gemcorp и IP3

“Пошегува ли се някой с тях, или те се пошегуваха с нас, като вкараха Gemcorp и IP3 или ставаше дума за доста пари и ползи? ” попита Беновска. Трифонова от своя страна попита Беновска дали е виждала Асен Василев скоро, тъй като те го търсят. Водещата отговори, че скоро не го е виждала, само че е забелязала, че не са се явили два пъти на изключителната комисия за меморандума, както и в Народно събрание. “Нали щяха да връщат парламентаризма? Ние бяхме остарялото зло, те бяха ново положително. Така ли връщат парламентаризма – като се крият от комисии, не дават отговор на въпроси, изключително на комисия, която е основана особено, поради спекулация, която те са подписали? Това освен е смешка, това е пренебрежение към Народно събрание, към институциите в страната и те по този метод управляваха от самото начало. Благодарение на тяхната неумелост и политическа отпадналост страната е счупена. Това, че се скриха от двете съвещание на комисия, значи, че те има какво да крият. Ако нямаха какво да крият и бяха чисти, щяха да дойдат ” разяснява Трифонова.Беновска акцентира, че Трифонова е излязла с доста пространна и точна аналитична декларация и всичко в действителност е почнало скришно.

Водещата пожела да изгледат къса част от следствието на “Беновска пита ” по случая с меморандума.

Беновска: Г-н Кирил Петков, за какви капитали, въздействия и лица е отворена „ вратата “ на „ Промяната “?

С каква цел министър-председателят Кирил Петков, със support-а на вицето Асен Василев, подписа меморандум за 1 млрд $ с Gemcorp Capital Management Ltd. – Атанас Бостанджиев и IP3 Corporation – Майкъл Хюит?

С каква цел министър-председателят Кирил Петков, със support-а на вицето Асен Василев, подписа меморандум за 1 млрд $ с Gemcorp Capital Management Ltd. – Атанас Бостанджиев и IP3 Corporation – Майкъл Хюит?

Интересен подробност е, че подписването бе „укрито“ от медиите, а нормално великодушните на обществени изяви ръководещи, този път непретенциозно замълчаха. Гигантската инвестиция бе регистрирана със непретенциозно прессъобщение, пуснато постфактум.

На 28.3.22-ра, експремиерът Бойко Борисов излезе от СГП, където го разпитваха рекетирал ли е екс-хазартния необут Васил Божков. Борисов не се самозащити рекетьор ли е, или не е рекетьор. А хвърли тайнствена бомба!

Медия:За какво Ви питаха?

Бойко Борисов:За какво ни питаха ли?! Че – до момента в който се тълпите тук – още половин милиард, през днешния ден, съобщи държавното управление! Още предходната – седмица половин милиард, по-миналата – половин милиард. И, вие, до момента в който се тълпите тук – към този момент милиард и половина, за по-малко от 30 дни.

Медия: За какво?

Бойко Борисов: Мен ли ме питате защо?! В същото време – меморандум за милиарди с неразбираеми компании, подписан в Гранитна зала на Министерски съвет! А, вие, прелестно знаете, че след сходни разпити се подписва декларация за неразпространение на това, за което се е говорило. Така че благодаря, че сте пристигнали!

Да забележим дали тази вечер в новините ще има за новия половин милиард?! И единствено за 30 милиард и половина нови задължения с 3 пъти по-високи лихви! Тези лихви ще минат половин милиард за година, най-после. Така че до момента в който вие изпълнявате заръката на деня, в петък, в Министерски съвет в Гранитна зала, в наличието на Кирил Петков се подписа за милиардна договорка меморандум! Оправданието на Асен Василев, през вчерашния ден, по „ Нова телевизия“, беше, че той не трябвало да ревизира, тъй като имало човек от американското посолство! А службите къде са?

Илиана Беновска: Вие няма ли да сезирате прокуратурата за тези контракти?

Бойко Борисов:Никога! Никога!

Това, за което приказва Бойко Борисов, се е случило в Министерски съвет на 23.3.22-ра. Там, по „ радостни чорапи“, се е подписало следното:

Уважаеми посетители, уважаеми сътрудници, в наличието на министър-председателя Кирил Петков се подписа меморандум за съгласие сред Министерството на енергетиката от една страна и Gemcorp Capital Management Ltd. и IP3 Corporation от друга. Меморандумът регламентира съдействието сред страните, по отношение на планирането и осъществяването на планове за произвеждане на чиста сила, различни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста сила, развиване на нуклеарната енергетика. От страна на МЕ подписва министър Александър Николов, от страна на Gemcorp Capital Management Ltd подписва Атанас Бостанджиев, изпълнителен шеф, от страна на IP3 подписва Майкъл Хюит, изпълнителен шеф.

“Това е един запис, който те са си създали сами, не знам за какво, в петък следобяд, а ние разбрахме едвам във вторник, когато Бойко Борисов загатна и никой от нас публицистите не знаеше защо приказва той. Вие какво видяхте във Вашето проучване на тази тематика? Докладът на ДАНС беше на Ваше разположение. Онзи ден в комисията министърът на енергетиката много със самочувствие Ви отговаряше и говореше за своята експертиза, какъв брой бил дипломиран и какво отношение има към това. Какъв е финансовият интерес? ” попита Беновска. Трифонова разяснява, че през цялото време е станало ясно, че има нещо неправилно в подписването на меморандума и редица нарушени правила. Тя акцентира, че министерството на енергетиката е излъгало за компанията, с която е подписан меморандумът, в прессъобщението. “Беше оповестено друго име от цялата пирамидална конструкция на Gemcorp. Когато изискахме меморандума и ни беше възложен, разбрахме, че в прессъобщението министерството на енергетиката е излъгало във връзка с компанията, с която действително е подписан меморандумът. Започна нашето следствие, в което установихме, че Gemcorp Holdings е офшорка. Меморандумът е подписан с Gemcorp Holding LTD, а те разгласиха напълно друга компания на уеб страницата си. Разбрахме, че министърът на енергетиката и той е излъгал. Асен Василев излъга кое посолство е предложило тази компания ” акцентира Трифонова. Беновска означи, че Американското посолство е излязло с нота, че няма отношение. Трифонова добави и Английското посолство, както и това, че Кирил Петков в самото начало е излъгал, че е упълномощил предварителна инспекция на ДАНС и след особено чуване в Народно събрание е споделил, че е упълномощил следваща инспекция на ДАНС, само че такива не са възлагани в никакъв случай, няма негово документално предписание и до ден сегашен не е дал отговор на въпросите на ГЕРБ. Трифонова акцентира, че ДАНС се е самосезирала и е почнала лично следствие, изпратила е отчета до министър-председателя, а Кирил Петков 3 месеца го е крил в кабинета си и не е подхванал дейности по прекратяването на меморандума, който съдържа в приложението си цялата енергетиката на България. Трифонова сподели в ефир приложението на меморандума и изясни, че е подписан с офшорна компания, за която не се знае кой стои зад нея, тъй като води до други две офшорки – последната е на Кайманите. “Ще изредя единствено няколко неща, с цел да стане ясно за какво приказваме, че цялата ни енергетика е била дадена на една офшорка – създаване на разновидности за поддръжка на сегашния план за междусистемната връзка Гърция – България – тя не беше ли подготвена? Беше на 100 % подготвена, в този момент е на 99 %, след 5 месеца ще е на 40 % подготвена.Топлофикация София, общинско сдружение. Министърът на енергетиката подписва меморандум за развиване на Топлофикация София – няма подготвеност за това нещо. Възможности за дребни модулни реактори в АЕЦ “Белене ” блокове 5 и 6 – офшорка на остро Джърси, която в никакъв случай през съществуването си не се е занимавала с нуклеарни реактори, без капитал, тъй като тази на Кайманите е даже без регистриран шеф ” прочете Трифонова. Беновска означи, че предходната седмица Кирил Петков е отишъл до Козлодуй с представители на Уестингхаус. Трифонова разяснява, че тематиките са разнообразни и нямат връзка. Тя продължи да чете от приложението на меморандума – хибриден индустриален комплекс “Марица Изток ”, зелената договорка, проектът за възобновяване и резистентност. Беновска разяснява, че в проекта за възобновяване и стабилно са били планувани пари за “Марица Изток ”. Трифонова още веднъж продължи – предоставяне на рекомендации за възстановяване на експертния опит и подготовка на Българската организация за нуклеарно контролиране. Тя акцентира, че там е цялата класифицирана информация и е част от друга европейска конструкция, само че България ще я даде на офшорка, без опит в нуклеарната енергетика.

Докладът на ДАНС за меморандума

“Какво ще последва в този момент от отчета на ДАНС? Бойко Борисов на 23-ти март ми отговори, че няма да сезира прокуратурата, само че аз мисля, че нещата се трансформираха доста и изключително с Ваше присъединяване, доста неща извадихте ” попита Беновска. Трифонова съобщи, че ще продължат следствието, тъй като има още една офшорка, която е в меморандума, само че се надяват органите, които дават отговор за формалното следствие да си свършат работата. Водещата попита Десислава Трифонова за какво не сезира прокуратурата, а тя отвърна, че има ДАНС, която следва да си свърши работата и в случай че данни за осъществено закононарушение и не са подхванати дейности за прекратяването на меморандума, и точно ДАНС би трябвало да сезира прокуратурата. “Докладът е с гриф “Поверително ” – ДАНС го слага, когато има опасност за националната сигурност или суверенитета на Република България. Тоест, информацията съдържа неща, които могат да навредят. От 20.04 допреди няколко дни, когато беше взето решение за преустановяване на меморандума, би трябвало да се търси отговорност от лицата, които не са подхванали дейности за неговото преустановяване. Има стенограма, която е засекретена от закритото съвещание, когато беше чуването на ръководителя на ДАНС, където той беше доста явен и безапелационен в оценката си във връзка с бъдещата опасност за националната сигурност. Трябва да се извърши инспекция какво тъкмо се е случило и каква информация е предоставена на тази компания ” съобщи Десислава Трифонова.

Изборите на есен

Беновска акцентира, че всичко това е в условно наклонение, а октомври месец ще има избори и тази група “Промяната ”, която не е записана като партия, под една или друга форма, с непознати регистрации, както предния път, ще се яви на изборите, а гласоподавателите би трябвало да са доста наясно и да има ефикасни дейности. “Точно по тази причина се надяваме, че ДАНС ще изпратят отчета на прокуратурата. Ние не можем да го изпратим, тъй като там са нещата уличават лица, свързани с Gemcorp, по отношение на други лица, които са известни с нерегламентирани контакти, с търговия с оръжия и с доста други неща ” съобщи Трифонова. Водещата означи, че основният прокурор може да се самосезира. Трифонова акцентира, че приканват всички способени органи да извършат детайлна инспекция във връзка с това каква информация е предоставена на Gemcorp, кой е довел тази компания в България, кой лобира за нея, кой е имал неофициални срещи с нея от връщането си от Щатите до подписването на меморандума, да се открият какви заплащания са осъществени, в случай че такива има, дали са подписани правно обвързващи контракти с дъщерни сдружения в енергетиката.

“Булгаргаз ”

По отношение на “Булгаргаз ” Трифонова съобщи, че е в механически банкрут и това има връзка с безкрайните корупционни схеми на “Промяната ” и това, че са поставили медиатор, на който продават на ниска цена газ и по-късно медиаторът продава скъпо газ и по този метод източват “Булгаргаз ” месеци наред. “Те оставиха енергетиката в колапс ” безапелационна бе Трифонова.

Кой и на какво съображение желае, само че и може ли да ръководи България?

“Ние питаме съвсем 10 години – кой и на какво съображение желае, само че и може ли да ръководи България? Аз ще запитвам и “Промяната ” на изборите. Те желаят, а могат ли? Вие тук вадите единствено дребна част от обстоятелствата. Ако се огледа в другите области на ръководство, в министерствата – несъмнено ще излязат още доста неща. Тогава – въпросът с моженето? ” попита Беновска. Десислава Трифонова отговори, че в България народът дефинира кой може и кой има право, по тази причина се надява българският народ ясно да види какво се случи преди 1 година и изборите на есен да са по-мъдри и да не се разреши на хора, които нямат благоприятни условия, опит и предпочитание, да ръководят. “За нас въпросът не е кой има претенциите и кой има предпочитание, а кого народът ще дефинира на изборите октомври ” сподели Трифонова. Беновска попита какво ще дефинира народът с машинното гласоподаване. “Ние се надяваме с една мощна и позитивна акция, с оферти за решения за излизане от рецесията, ГЕРБ да е първа политическа мощ и имаме вяра, че това ще е по този начин и че ще убедим хората, че имаме и правото, и опциите, и експертните знания, и виновното държание да поведем още веднъж България напред към някакво развиване. От една година всичко спря – строителството спря, икономическото развиване спря. Сектори банкрутират. Рекордни инфлации, рекордно изтегляне на заеми, в случай, че дадоха обещание, че няма да теглят заеми. Преди 2 седмици Българска народна банка понижи прогнозата си за стопански напредък от 2,9 на 1,9 %, което до края на годината чакаме още по-зле да стане, защото влизаме в серпантина от доста неприятни събития ” разяснява Трифонова. Тя акцентира, че за 7 месеца са се чули единствено неистини и в никакъв случай ръководещите не са признали своя неточност, а са прекратили меморандума, с цел да изчезне тематиката от публичното пространство. Беновска прикани Трифонова да запомни тези думи, тъй като ще следи дали ГЕРБ ще си признава грешките, когато се върне във властта. Трифонова съобщи, че Борисов умее да си признава грешките и да ги поправя.

Подаръците

Беновска подари на Десислава Трифонова здрава българска алена ябълка, както и тениска Харвард с предлагането да я носи на изборите. Към нея Беновска подари и Конституцията на Р. България, съпроводена от български байрак. Трифонова от своя страна подари “Железният светилник ” на предаването.

Така приключи диалогът сред Десислава Трифонова и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” и онлайн във Facebook и Ютюб на 30-ти юли 2022 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР