Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС: На политическата сцена

...
Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС: На политическата сцена
Коментари Харесай

Плановете на партиите в НС: Опозицията иска ревизия и ремонт на законите, ГЕРБ зове за диалог

Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС: На политическата сцена няма място за скечове


Победителят е единствено един и това е ГЕРБ. Поне е редно да го признаете. Злобата и жаждата за реваншизъм и отплата не са задоволителни да се ръководи страната. Разбрахме, че Картаген би трябвало да бъде опустошен, само че не разбрахме какво следва по-късно.

Вие дължите отговор не на нас, а на всички хора, които са ви подкрепили. Единственото, което видяхме е, че в тази комплицирана и тежка конюнктура Народното събрание стартира работата си със закани за реваншизъм. Това ли са плодовете за вашата мислена победа.

Време е шоуто да завърши, тъй като за разлика от шоуто на политическата сцена няма скечове, рядко са аплодисментите и поздравленията.

В политиката има работа, взаимни отстъпки, разочарования и рани, а най-висшата форма на храброст, която можем да проявим, е да си подадем ръка, да възстановим разговора и да опазим девиза на нашите предшественици: “Съединението прави силата. Бог да пази България!”
Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на Има Такъв Народ: Променяме Изборния кодекс, надали ще изкараме 4 година мандат


Имаме парламент, друг от всички предходни. Различен, тъй като закъсня с 6 месеца. Закъсня, тъй като предходните ръководещи са се вкопчили във властта и отхвърлиха предварителни избори. В Народното събрание има представители на хората, които стачкуваха една година. Има голяма част депутати, които бяха на жълтите павета да стачкуват, има депутати в залата, които ядоха пердах от полицията. Едва ли този парламент ще изкара 4-годишен мандат. Основната задача на този парламент е смяна на Избирателния кодекс. Внасяме подготвени промени в Изборния кодекс и в Закона за партиите, с цел да може дотацията да бъде 1 лев на глас. Трябва да има мажоритарни избори, само че гледайки тази зала... Партията, която ги предлага, няма болшинство. Българите от чужбина би трябвало да гласоподават по пощата, би трябвало да се разпусне ЦИК и да се избере нова комисия, би трябвало да има видеонаблюдение. Това са неща, които Народното събрание би трябвало да извърши незабавно.
Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия: Възстановяваме блиц-контрола за министрите


Полагаме началото на парламентарни процеси, които ще дефинират накъде ще върви България в идващите 10 и повече години. Намираме се в необикновена обстановка. Ние сме в здравна, икономическа и обществена рецесия, и сме на прага на финансова и на политическа такава. Ето за какво повече от всеки път от нас се изисква разсъдък и отговорност. Не мандатно мислене, а държавнически и визионерски решения. Внасяме в Народното събрание пакет от закони, които касаят помощ за дребния и междинен бизнес, незабавни решения за удължение на кредитна почивка, данъчна почивка, помощ за стопанската система и за разкриване на работни места. Възстановяване на парламентаризма за нас е главното, предпочитана задача сега. И тук сме подготвени с решение - възобновяване на блиц контрола върху министър председател и министри. Той беше въведен от Българска социалистическа партия и анулиран от ГЕРБ. Спиране на порочната процедура да се внасят закони без оценка за влияние.
Мустафа Карадайъ, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи: Движение за права и свободи би подкрепило държавно управление на трите нови политически сили


Ние, от Движение за права и свободи, изрично сме подготвени за избори незабавно, само че от позиция на страната - нещата не стоят тъкмо по този начин.

България се намира в невиждана композиция от няколко рецесии - пандемична, икономическа, обществена, институционална, в случай че си позволим да прибавим към тях и политическа, ще сбъркаме съществено.

Движение за права и свободи би подкрепило държавно управление на трите нови политически сили в границите на 45-то Народно заседание със следните цели:

Първо - проект за излизане от пандемичната рецесия, по-ефективни стопански и обществени ограничения, правене и приемане на Програма за възобновяване и резистентност, почтено участие в евроантлантическите структури.

Парламентът е задължен да отговори на това условие на суверена, в този допустимо най-пъстър парламент, създаващ условия за неспособност за образуване на управнически партийни обединения, гласоподавателите желаят да се извърши девизът “Съединението прави сила”.
Христо Иванов, ръководител на ПГ на Демократична България: Отлагането на внасянето на Плана за възобновяване е бойкот!


“Демократична България” има 10 целта за работата на Народното събрание, разграничени в две групи. Едната група е обвързвана с непосредствената рецесия или обстановката, обвързвана с пандемията. Има обезпокоителни сигнали за положението на финансовите запаси на страната.

Отлагането на внасянето на Плана за възобновяване е бойкот! Втората група промени са свързани с рецесията в държавността. Ние би трябвало да стартираме с премахване на това ръководство от власт.

От тази позиция за нас ролята на Народното събрание е израз на волята на суверенитета - внасяме промени в изборния закон, за правосъдна промяна, подсилване на суверенитета посредством изчистване на службите, битката за енергиен суверенитет, медиите.

Смятам, че ходът е да се сътвори ръководство. Готови сме да обсъдим и други дейности, които да обезпечат време на този парламент. Не ни е боязън от избори. България може доста повече!
Мая Манолова, ръководител на ПГ на ИМВ: Промяната е необратима, без значение дали ще има държавно управление


България се изправи и сподели вратата на мутрите. Независимо дали ще има ново държавно управление, или ще има служебно такова и нови избори, ние сме подготвени. Промяната е необратима, тъй като е в душите на хората и не се въздейства от някакви процедури. Ще предложим промени в Закона за изключителното състояние за директна финансова поддръжка от страната за засегнатите от рецесията предприятия и самоосигуряващи се лица, за семействата, за пенсионерите. Ще създадем цялостна проверка на корумпираното ръководство на Борисов. Ключов въпрос на положителното ръководство са разпоредбите за осъществяване на избори. Ще ги изменим незабавно, с цел да сме подготвени за предварителни избори. Ще въведем напълно машинно гласоподаване и електронно отдалечено гласоподаване за българите в чужбина. Ще създадем изборен регион за сънародниците ни в чужбина. Ще сменим състава на изборните комисии, които са солидарно виновни за изборните операции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР