Десислава Атанасова не повярва, че има подобно дело. Борисов няма

...
Десислава Атанасова не повярва, че има подобно дело. Борисов няма
Коментари Харесай

Нинова показа документ: Наистина съди България, че веднъж ѝ е отнета думата в НС преди 4 г.

Десислава Атанасова не повярва, че има сходно дело. Борисов няма да съди страната даже и за ареста си, с цел да не навреди
Вицепремиерът Корнелия Нинова потвърди изказванията си, че е завела дело против България в Европейския съд за правата на индивида в Страсбург. Тя сподели в обществените мрежи писмо, с което е известена, че жалбата ѝ е придвижена (ВИЖТЕ НАЙ-ДОЛУ).

„ Десислава Атанасова лъже. Няма да слизам на нивото на нейния език, само че ще кажа и покажа истината. На 20.03. 2022 година заявих: „ Когато бях водач на опозицията в Народното събрание ми лишиха думата, изгониха ме от залата, бяха погазени правата ми за свободно изложение. Аз повеждам дело в Страсбург “. След това изявление госпожата хукнала да търси и разпитва за това дело. Естествено не там, където би трябвало. И най-после с самоувереност афишира, че такова дело нямало, а Нинова лъже. В ГЕРБ постоянно си служат с този метод: упрекват другите в това, което те самите вършат. Публикувам документ, от който е видно, че делото е заведено и записано в Европейския съд по правата на индивида още през 2018 година Ако го печеля, ще даря парите за лекуване на болно дете “, съобщи Нинова.

От оповестеното от вицепремиера не стават ясни други детайлности за делото, с изключение на жалбата е подадена на 19 февруари 2018 година, а неин юрист е Михаил Екимджиев. Не се схваща какви са финансовите искания на Корнелия Нинова към България.

Лидерката на Българска социалистическа партия даде образеца с делото което води преди дни и съпостави взимането на думата ѝ от трибуната на Народно събрание с ареста без обвиняване на настоящия водач на опозицията Бойко Борисов. Според Корнелия Нинова това, че ѝ е взимана думата потвърждава, че не в този момент, а тогава е имало гонение против опозицията.

За разлика от нейното необявено тогава завеждане на дело непосредствено против България обаче, Борисов съобщи, че няма да съди страната си, тъй като това ще ѝ навреди.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР