Деси ВИОЛЕТОВАНай-мръсен въздух през миналата година са дишали в столичния

...
Деси ВИОЛЕТОВАНай-мръсен въздух през миналата година са дишали в столичния
Коментари Харесай

Най-мръсен въздух дишат в кв.Надежда в столицата

Деси ВИОЛЕТОВА

Най-мръсен въздух през предходната година са дишали в столичния квартал " Надежда ", сочи доклад за 2021 година за осъществяването на програмата за възстановяване качеството на атмосферния въздух на Столичната община. Той ще бъде разискван и признат през тази седмица.
От доклада излиза наяве, че автоматизираната измервателна станция за мониторинг на качеството на въздуха в " Надежда " е отчела 52 превишения на средноденонощната норма за фини прахови частици за предходната година при възможни 35 пъти. Според данните на общината в останалите пет станции на екоминистерството нормите са били спазени. Така да вземем за пример измервателните уреди в кв. " Дружба " са отчели единствено пет превишения на нормите и там би трябвало въздухът да е бил най-чист. След това се подрежда жк " Младост ", където нормите не са спазени 21 пъти в годината, и " Павлово " - с 26 пъти. С най-хубави данни е станцията на " Копитото ", само че това е предстоящо, защото тя е извънградска.
От Столичната община са безапелационни, че през последните три години за всички автоматизирани станции е спазена средногодишната норма (40mg/m3) за индикатора фини прахови частици. Официалните данни на общината обаче постоянно не съответстват с резултатите за чистотата на въздуха, които се популяризират от самостоятелни организации.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР