Деси ВЕЛЕВАСтоличната община предлага по-голямо финансиране за градския транспорт за

...
Деси ВЕЛЕВАСтоличната община предлага по-голямо финансиране за градския транспорт за
Коментари Харесай

Фандъкова поиска повече пари за разреден транспорт

Деси ВЕЛЕВА

Столичната община предлага по-голямо финансиране за градския превоз за тази година, като в това време го разрежда. Това стана ясно на вчерашната комисия по превоз, която разиска закъснялата икономическа рамка за бранша. Документът преглежда цената за километър пробег на тролеи, трамваи, рейсове и метро, която би трябвало да бъде платена от общината посредством Центъра за градска подвижност. Именно ЦГМ желае нарастване от към 50 на 100 на километър пробег и за четирите типа превоз, като в това време той се орязва.

Намерението е рейсовете да изминат с 8 на 100 по-малко разстояние спрямо минали години, а в това време цената на километър да се усили от 3,16 лв. на 5,07 лв.. Частната " Еридан Транс ", която обслужва рейс 260, резервира сегашната цена. Другата частна компания " МТК Гроуп " вози на доста по-ниска цена от желаната от общинския автотранспорт.

Разходите, които изисква публичният превоз, са за 218 млн. лв., като дефицитът е от 144,5 млн. лв.. Именно тази сума общината желае да бъде обезщетена от страната. Очаква се въпросът да се сложи на идната парламентарна комисия по превоз.

Когато желаеме тези пари от страната, би трябвало да имаме отговор какво сме подготвени да осъществим отсреща, обявиха от групата на Българска социалистическа партия в СОС. Според тях в този момент е моментът Столичната община да прояви уменията си за ръководство, защото за първи път се намира в равностойно състояние с другите общини.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР