Деси ВЕЛЕВАОбщинските съветници от БСП в София се обявиха против

...
Деси ВЕЛЕВАОбщинските съветници от БСП в София се обявиха против
Коментари Харесай

БСП в София се обяви против нов 4-метров паметник на цар Борис ІІІ

Деси ВЕЛЕВА

Общинските съветници от Българска социалистическа партия в София се оповестиха срещу издигането на нов монумент на цар Борис ІІІ в Борисовата градина. Той би трябвало да бъде подложен на мястото на настоящия барелеф на царя навръх входа на парка.
" Не поддържаме отчета не тъй като отхвърляме историята, а тъй като я помним ", съобщи Калоян Паргов от Българска социалистическа партия. Той бе подсилен от сътрудника си Альоша Даков, съгласно който отчетът не е подходящ и би трябвало да бъде отсрочен. Това обаче не бе подкрепено от болшинството, което реши с 37 гласа да одобри решението.
Предвижда се барелефът на цар Борис ІІІ да бъде изместен в парк " Врана ". На неговото място ще се издигне 4-метров паметник. Самата фигура на историческата персона ще е 260 см и ще е от бронз. Тя ще бъде сложена върху солиден каменен пай от 140 см. " Фигурата е направена със свалени ръкавици в символ на почитание към българския народ ", е записано в отчета на съветници от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация.
На месингова табела ще бъде изписано, че паметникът е осъществен от фондация " Достойни българи ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР