Десетото юбилейно издание на националната инициатива Стара хартия за нова

...
Десетото юбилейно издание на националната инициатива Стара хартия за нова
Коментари Харесай

Стара хартия за нова книга организират в София, Пловдив и Русе

Десетото юбилейно издание на националната самодейност " Стара хартия за нова книга " ще се организира в София, Пловдив и Русе през септември. Кампанията, проведена от " ЕКОПАК България " и Книжен център " Гринуич " под наслов " Почисти и прочети ", предизвиква грижата към природата и любовта към четенето. Регламентът на екоинициативата гласи, че всяко дете, което докара възрастен компаньон с най-малко 5 кг остаряла хартия за преработване, ще получи нова детска книга по желание, както и дарове от сътрудниците на самодейността, научи ДУМА от уредниците.
За всички деца, донесли спомагателни 5 кг хартия за преработване, е готова изненада - специфичното издание на идеята " Пазители на планетата ". Книгата е цялостна с обстоятелства, интензивности и препоръки за запазване на околната среда - от компостиране и понижаване на използването на пластмаса до разчистване на плажовете и подкрепяне на дивия живот. Така в границите на празничния ден едно дете може да получи оптимален брой две книги.
Началото на идеята " Стара хартия за нова книга " бе сложено на 15 септември 2013 година Организаторите и сътрудниците им се сплотиха към концепцията, че е значимо всяко дете още от ранна възраст да се научи да поставя грижи за природата, да събира разделно отпадъците и да има особено отношение към книгата и четенето.
За девет години в самодейността са се присъединили 55 828 деца. Малчуганите дружно със своите родители са предали за преработване 296,9 тона хартия и са получили 65 770 книжки. Така всички дружно са избавили от изсичане 3860 дървета. Партньори на акцията " Стара хартия за нова книга " са издателство " Ентусиаст " и фондация " Културни вероятности ".
- Кампанията ще стартира в Русе на 11 септември от 10 до 13 ч. на пл. " Свобода " (пред хотел " Дунав " ). 
- В Пловдив самодейността ще гостува на 17 септември от 10 до 13 ч. на пл. " Стефан Стамболов ". 
- В София " Стара хартия за нова книга " ще се състои на 18 септември от 10 до 19 ч. на бул. " Витоша " 37 пред Книжен център " Гринуич ". style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР