Десеткратният шампион от Откритото първенство на Австралия по тенис Новак

...
Десеткратният шампион от Откритото първенство на Австралия по тенис Новак
Коментари Харесай

Джокович е на рекорден 48-и полуфинал в Големия шлем

Десеткратният първенец от Откритото състезание на Австралия по тенис Новак Джокович стигна до полуфиналите в Мелбърн за 11-и път в кариерата си. Той усъвършенства и личният си връх и към този момент има 48 полуфинала в шампионатите от Големия шлем.

Водачът в схемата от Сърбия се наложи над 12-ия подложен Тейлър Фриц от Съединените щати със 7:6(3), 4:6, 6:2, 6:3 след 3:48 часа игра на централния корт „ Род Лейвър Арина “, оповестява БНР.

Първите два сета бяха доста равностойни. Откриващият гейм единствено продължи съвсем 16 минути и в него американецът отрази три брейкбола. В последвалия тайбрек 36-годишният Джокович поведе с 5:1 точки и елементарно затвори частта.

В идната Фриц проби в първия гейм, след това отрази общо седем точки за рибрейк и изравни сетовете със сервис гейм на нула.

Ноле най-накрая съумя да пробие при 17-ата си опция в дуела, с цел да поведе с 2:0 в третата част. Тук някъде силите и увереността на противника му привършиха. Носителят на общо 24 трофеи от Шлема направи брейк и в последния гейм за 6:2.

В заключителния сет Джокович проби за 4:2, само че по-късно Фриц направи рибрейк. И когато всички чакаха резултатът да бъде подравнен, белградчанинът мигновено проби още веднъж, освен това на нула и по-късно сервира безпроблемно за мача.

Новак наниза 20 аса и записа общо 52 печеливши удара при 26 непредизвикани неточности. При Тейлър Фриц салдото беше 63-39.

Съперникът на Джокович се дефинира в днешния дуел сред Яник Синер и Андрей Рубльов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР