Десетки японски градове се отказаха от планове да приемат олимпийски

...
Десетки японски градове се отказаха от планове да приемат олимпийски
Коментари Харесай

40 града в Япония не искат олимпийци


Десетки японски градове се отхвърлиха от проекти да одобряват олимпийски спортисти на фона на четвърта вълна от пандемията от ковид, написа вестник " Никей ".

40 от над 500 града, регистрирани като домакини на задгранични състезатели, са решили да не одобряват спортисти за подготвителни лагери и културен продан преди олимпийските игри, оповестява вестникът, базирайки се на държавен източник.

Нежеланието на някои градове да одобряват спортисти, което нормално се приема за горделивост за общностите отвън Токио, е следващ симптом на надълбоко безпокойствие в Япония по отношение на семейството на Игрите на фона на пандемията.

Олимпийските игри в Токио 2020 бяха отсрочени предходната година и са планувани да се проведат от 23 юли до 8 август, макар повишаването на инфектираните и изключително състояние в японската столица.

Други райони, които възнамеряват да одобряват спортисти, също са затруднени, в това число източната префектура Чиба, където тимът на Съединени американски щати по лека атлетика трябваше да има подготвителен лагер. От префектурата заяви, че американците са се отказали от тези проекти.

Губернаторът на Чиба Тошихито Кумагай сподели, че префектурата не може да подсигурява болнични кревати за спортистите, които не би трябвало да имат преференции при лекуването.

Широ Хасегава, чиновник в град Окуизумо, сподели, че не е допустимо управляващите да одобряват хокейния тим на Индия за предварителен лагер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР