Десетки убийци, дилъри на наркотици и престъпници са използвали фалшиви

...
Десетки убийци, дилъри на наркотици и престъпници са използвали фалшиви
Коментари Харесай

Как някой от най-големите престъпници във Великобритания са водили охолен живот с фалшиви паспорти?

Десетки убийци, дилъри на опиати и нарушители са употребявали подправени самоличности, с цел да се насладят на разточителен метод на живот, до момента в който се крият в чужбина. Тази паспортна измама  работи към този момент повече от десетилетие.

Опитен лъжец и някогашен чиновник на една от най-страховитите незаконни семейства във Англия са хората зад схемата, която на процедура се трансформира в световна паспортна услуга за бягащи топ нарушители.

61-годишният Антъни Биърд е плащал на уязвими хора за изтеклите им паспорти, преди да кандидатства за нови документи на тяхно име, само че със фотосите на неговите незаконни клиенти, които наподобяват на тях.

67-годишният Кристофър Зиетек, прочут преди като Маккормак, беше „ медиаторът “ сред Биърд и бандите на проведената престъпност. Преди това той е работил като „ мускул “ за семейство Адамс в северен Лондон – в миналото един от най-мощните незаконни синдикати в страната.

Сред клиентите им са двама укриващи се убийци, търговци на огнестрелно оръжие и десетки наркотрафиканти

Националната организация за битка с престъпността сподели, че паспортите са „ златен билет “, който разрешава на нарушителите да заобикалят интернационалните правоприлагащи органи, макар че същинската им идентичност е в описи за наблюдаване. В някои случаи те даже водят първокласен метод на живот.

Биърд се е снабдил с подправени паспорти за Джейми Акоурт, обвинен в убийството на Стивън Лорънс, който се укривал за закононарушения, свързани с опиати, както и за ирландския наркобос Кристи Кинахан-старши, съгласно Националната организация по битка с престъпността (NCA). В последна сметка Акоурт не получил паспорта.

В интервенция под прикритие организацията е хванала по какъв начин Биърд и Зиетек разискват измамата и процеса на кандидатстване.

След като NCA разкри паспортната машинация, чиновниците откриха подправените самоличности на към 50 бегълци. Много от тях са екстрадирани назад в Обединеното кралство.

Биърд беше наказан на шест години и осем месеца затвор от съда в Рединг във вторник за шест години, откакто призна за скрит план за основаване на подправен инструмент с желание за деформиране на хода на правораздаването.

Зиетек, който постоянно пътува сред Лондон, Ирландия и Испания, беше наказан на осем години. Неговата дясна ръка 72-годишният Алън Томпсън от Сътън в Съри, беше наказан на три години затвор по същите обвинявания.

Престъпниците са платили до £20 000 за лъжливо получените истински (FOG) паспорти, които им разрешават да избягат и да стартират нов живот в чужбина тук-там, в това число Испания, Португалия и Дубай

Биърд от Сиденхам, югоизточен Лондон, слага номерата за контакт на личните си телефони, нормално непроследими и унищожавани след приложимост, в публични формуляри, като постоянно поддържа връзка с личния състав на паспортната работа. Той самичък подписа някои заявки и сполучливо получава повече от 100 подправени паспорта. Някои от молбите му въпреки всичко са отхвърлени.

Той деликатно подбирал хора с сходни черти на лицата на неговите незаконни клиенти и им плащал да дарят изтеклите си паспорти.

NCA сподели, че Биърд е употребявал процеса на възобновяване, защото паспортната работа не изисква персонално изявление, което би било належащо за нови претенденти за паспорт и затова не би било допустимо за укриващ се нарушител.

Агенцията открива доказателства за закононарушения, датиращи от 2007 година, само че Биърд, който има предходни присъди за имитация, е чут да се хвали, че е управлявал измамата от 20 години.

Той от време на време употребява самоличността на хора, които открива в приютите за наркомани и ветерани, които бяха доста уязвими. Престъпникът им заплаща единствено £100, с цел да употребява самоличността им

През 2019 година той стартира да работи със Зиетек, който съставлява незаконна тайфа от Глазвег.  Зиетек беше прочут като McCormack, когато преди този момент е работил като реализатор на Тери Адамс – незаконният необут в Северен Лондон.

Зиетек беше упрекнат в брутално нахлуване против финансиста на Адамс след неприятна инвестиция. Той беше ритан и обичай, със счупени три ребра и лице, нарязано с нож. Зиетек, под предходното си име, беше оневинен в края на 90-те години за случая, като благодари на правосъдните заседатели и им предложи да ги почерпи с пиво „ в кръчмата “.

Процесът се концентрира върху 12 паспорта, получени за клиенти, в това число убийците от Глазгоу Джордан Оуен и Кристофър Хюз, наркотрафиканта от Ливърпул Майкъл Муган, беглеца от Манчестър Дейвид Уоли и обвинените шотландски наркотрафиканти Бари Гилеспи, Джейми Стивънсън и Джеймс Уайт.

Акоурт прекара повече от две години в бягство, употребявайки името Симон Алфонсо, откакто беше упрекнат в управление на скрит план за контрабанда на опиати на стойност £3 милиона. Той беше задържан в Барселона през 2018 година, откакто беше видян на запис на камери за наблюдаване на помощник на Биърд от следователи на NCA и по-късно беше наказан на девет години затвор.

NCA възнамерява да подаде заявление за възобновяване на облаги от незаконна активност от паспортна тайфа.

Етикети: паспортипрестъпна схемапрестъпници
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР