Десетки сигнали са подадени на горещия телефон на Община Плевен

...
Десетки сигнали са подадени на горещия телефон на Община Плевен
Коментари Харесай

След потопа в Плевен търсят регистрационни номера

Десетки сигнали са подадени на горещия телефон на Община Плевен 064 881 323 за проблеми след мощната стихия с градушка, паднали нощес над града. Сигналите са за наводнени приземни етажи, изби и срутване на земна маса. Всички данни се препращат към противопожарната работа, с цел да се предприеме отводняване.

Бедстващи хора няма. Сигнали за закъсали коли са били подадени от региони в ниските точки на града – при Кооперативния пазар, посока жк. " Сторгозия ", в региона на цех " Мизия ".

Кметът на Община Плевен доктор Валентин Христов издаде заповед всички почистващите компании да стартират незабавно почистването на града, откакто водата се оттече. 

Още през нощта в обществените мрежи бяха оповестени сигнали  за изгубени в пороя регистрационни номера на коли.  Има и изявления за открити такива, които са предадени в полицията. 

" Такова знамение не сме виждали ", разясниха пред Bulgaria ON AIR по време на бурята плевенчани. 

По информация от плевенския филиал на Национален институт по метеорология и хидрология в Плевен преваляванията, падналите над града, са към 38 литра на кв.м за близо 40 минути, което по данни на синоптиците е доста натоварен дъжд. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР