Десетки разноцветни хвърчила полетяха в небето и смях изпълни парковете

...
Десетки разноцветни хвърчила полетяха в небето и смях изпълни парковете
Коментари Харесай

Уникална гледка: Цъфнала сакура във Вашингтон

Десетки разноцветни хвърчила полетяха в небето и смях извърши парковете във Вашингтон. Поводът - обичайна конкуренция с хвърчила, която е част от Националния фестивал на вишневите цветове, който по традиция се организира в края на март в американската столица, оповестява Ройтерс.
 Gulliver/Getty Images
Лекият бриз и стоплянето на времето помогнаха на десетките запалянковци да покажат уменията си в стартирането на хвърчила. Пролетта пристигна с цялостна мощ в американската столица, която претърпя изключително тежка и студена зима.
 
Националният фестивал на вишневите цветове, който се организира от 20 март до 14 април, включва над 40 съпътстващи мероприятия, най-интересното от които е парадът на 13 април. Той е отдаден на разцъфването на десетките вишневи дръвчета във Вашингтон - японските сакура. Празникът се заражда през 1912 година, когато кметът на Токио подарява вишневите дръвчета на американските си сътрудници.
 Gulliver/Getty Images-->
В момента цъфтежът на сакура е в пика си и окъпаните в нежно розови цветове дръвчета, знак на „ безконечното другарство “ сред Япония и Съединени американски щати, основават неповторимо чувство за настъпващата с цялостна мощ пролет.  1/14  2/14  3/14  4/14  5/14  6/14  7/14  8/14  9/14  10/14  11/14  12/14  13/14  14/14
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР