Десетки милиони американци, които работят в компании със 100 или

...
Десетки милиони американци, които работят в компании със 100 или
Коментари Харесай

САЩ дават краен срок за ваксинация на средния и голям бизнес до 4 януари

Десетки милиони американци, които работят в компании със 100 или повече чиновници , ще би трябвало да бъдат имунизирани против COVID-19 до 4 януари или да се тестват за вируса ежеседмично според държавните правила, издадени в четвъртък, оповестява АП.

Администрацията по сигурност и здраве при работа съобщи, че фирмите, които не съблюдават условията, могат да бъдат осъдени от близо 14 000 $ за нарушаване .

Новите условия , които бяха показани за първи път от президента Джо Байдън през септември, ще се ползват за към 84 милиона служащи в междинен и огромен бизнес , макар че не е ясно какъв брой от тези чиновници са неимунизирани.

По-строги правила ще важат за още 17 милиона души , които работят в старешки домове, лечебни заведения и други заведения , които получават пари от Medicare и Medicaid. Тези служащи няма да имат опция за тестване и ще би трябвало да бъдат имунизирани .
 Байдън: Пандемията на неимунизираните би трябвало да спре, неимунизираните забавят стопанската система
Байдън: Пандемията на неимунизираните би трябвало да спре, неимунизираните забавят стопанската система

Продължава със наложителната имунизация на всички места, където може

Работниците ще могат да желаят изключения по медицински или религиозни аргументи.

Публикуването на разпоредбите последва седмици на регулаторен обзор и срещи с бизнес групи, профсъюзи и други. Регламентите са в основата на старания на Байдън за битка с разпространяването на COVID-19, който умъртви повече от 740 000 души в Съединени американски щати .

OSHA изготви разпоредбите под управлението за незабавни случаи, предопределени да защитят служащите от непосредствена заплаха за здравето. Висши чиновници на администрацията споделиха, че разпоредбите изпреварват държавни закони или заповеди, в това число тези, които не разрешават на работодателите да изискват имунизации, проби или носене на маски за лице.

Администрацията ще бъде изправена пред неотложно предизвикателство от републиканските държавни чиновници , които нямат самообладание да се срещнат с Байдън в съда. Повече от две дузини републиканци, служещи като основни щатски прокурори, показаха, че имат намерение да заведат дело , като се аргументираха, че единствено Конгресът може да постанови такива необятни условия при незабавни пълномощия.

Миналата седмица 19 щата заведоха дело, с цел да спрат условие на Байдън за имунизиране на чиновници на федерални реализатори . Това условие трябваше да влезе в действие на 8 декември, само че администрацията сподели в четвъртък, че ще бъде отсрочено до 4 януари, с цел да подхожда на условията за други огромни работодатели и снабдители на здравни услуги.

Работниците ще би трябвало да получат или две дози от имунизацията Pfizer или Moderna, или една доза от имунизацията Johnson & Johnson до 4 януари. Неваксинираните чиновници би трябвало да подават доказан негативен тест на компанията най-малко един път седмично и да носят маски за лице на работа.

Служителите с позитивна проба би трябвало да бъдат отстранени от работното място.

OSHA ще изисква от компаниите да дават заплатен отпуск на чиновниците, с цел да получат ваксини и отпуск по болест , с цел да се възстановят от страничните резултати, които им пречат да работят. Изискванията за маски и заплатен отпуск за имунизация ще влязат в действие от 5 декември.
 В Съединени американски щати са сложили към 413 млн. дози ваксини против COVID-19
В Съединени американски щати са сложили към 413 млн. дози ваксини против COVID-19

Над 190 млн. души са изцяло имунизирани

Центровете за Medicare & Medicaid Services издадоха предписание, изискващо имунизация за служащи в 76 000 здравни заведения и снабдители на домашни здравни грижи , които получават финансиране от държавните здравни стратегии. Висш чиновник на администрацията сподели, че няколко огромни частни здравни организации са наложили свои лични мандати и са постигнали високи равнища на имунизация - 96% или повече - без да има доста напускащи работа.

Белият дом гледа на новите условия като на мощен инструмент за понижаване на редиците на десетките милиони американци, които до момента са отказвали да получат ваксина.

В продължение на седмици Байдън предизвиква бизнеса да не чака влизането в действие на правилото на OSHA. Той посочи компании, които към този момент са оповестили свои лични мандати за имунизация и прикани други компании да последват образеца им.

Служители на администрацията споделят, че тези старания се отплащат, като към 70% от възрастните в Съединени американски щати към този момент са изцяло имунизирани.

Walmart, най-големият частен шеф в страната, съобщи в края на юли, че изисква всички служащи в централата му в Бентънвил, Арканзас, както и неговите мениджъри, които пътуват в Съединени американски щати, да бъдат имунизирани против COVID-19 до 4 октомври. Но компанията спря да изисква ваксина за своите служащи на първа линия.

United Airlines изискваше чиновниците в Съединени американски щати да бъдат имунизирани или да бъдат изправени пред преустановяване на рбота. Само доста дребен брой от нейните 67 000 служащи отхвърлиха да го създадат.

През август Tyson Foods сподели на своите 120 000 служащи в Съединени американски щати, че би трябвало да бъдат имунизирани до 1 ноември. Седмица преди този краен период компанията съобщи, че 96% от нейната работна мощ е изцяло имунизирана.

Някои компании обаче показаха опасения, че някои неуверени от имунизациите служащи може да изоставен , оставайки с изтъняваща работната мощ във към този момент стегнатия пазар на труда.

Няколко огромни бизнес групи се оплакаха от времето на мандата. Групите на търговците на дребно се тормозят , че условието може да наруши активността им по време на сериозния интервал на коледно извършване на покупки . Търговците на дребно и други също споделиха, че това може да утежни спиранията на веригата за доставки.

Мандатът на федералните реализатори докара до демонстрации от съперници, в това число служащи в полигона за тестване на ракетни мотори на НАСА в Мисисипи. Някои споделиха, че са ваксинирани, тъй като са се заразили с COVID-19. Други споделиха, че имунизациите нарушават техните религиозни вярвания и конституционни права.

" Никой не би трябвало да бъде принуждаван да се лекува, единствено с цел да резервира работата си ", сподели Нила Тръмбах, инженер в обекта. " Тук има години и години опит и умения и просто желая всеки, който гледа, да види какво можем да загубим тук, в случай че тези хора не запазят работата си. "

Десетки групи желаеха срещи със чиновници на администрацията, с цел да изложат своите опасения и възражения против евентуалните разпореждания на правилото на OSHA, в това число Търговската камара на Съединени американски щати, Националната асоциация на производителите, AFL-CIO и организации на антиваксъри.
 Съединени американски щати се приготвят за имунизация на деца от 5 до 11 година с Pfizer
Съединени американски щати се приготвят за имунизация на деца от 5 до 11 година с Pfizer

Вероятно още от идващия месец ще бъде допустимо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР