Десетки милиони американци, които работят в компании с по над

...
Десетки милиони американци, които работят в компании с по над
Коментари Харесай

Ваксините стават задължителни за служителите в големи компании в САЩ

Десетки милиони американци, които работят в компании с по над 100 души личен състав, ще би трябвало до 4 януари да бъдат изцяло имунизирани против ковид или да се тестват всяка седмица. Това гласят нови правила, публикувани от държавното управление на Съединени американски щати през днешния ден и представени от Ройтерс.

Новите условия ще обиден към 84 милиона чиновници на междинни и огромни компании, въпреки че не се знае какъв брой от тях не са имунизирани.

Правилата на Службата за трудова сигурност и здраве регламентират фирмите да изискват от неимунизираните си чиновници да показват негативен тест най-малко един път седмично и да носят маска на работното си място. Още по-строги ще бъдат разпоредбите за други 17 милиона души, които работят в старешки домове, лечебни заведения и други институции, получаващи средства от здравно-осигурителните стратегии Медикейд (Medicaid) и Медикеър (Medicare). Тази категория работещи няма да могат да избират разновидността с тестването - с цел да извършват служебните си отговорности, за тях ще бъде наложително да са имунизирани.

За изключения от разпоредбите ще може да се подава молба по медицински или религиозни аргументи. За неспазване на условията фирмите може да получат санкция в размер до 14 000 $ за всяко нарушаване.

Изискванията не се отнасят до чиновници, които работят единствено навън, добавя Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР