Десетки кюстендилци - основно членове и симпатизанти на ВМРО, както

...
Десетки кюстендилци - основно членове и симпатизанти на ВМРО, както
Коментари Харесай

Десетки кюстендилци ще пътуват до Скопие за поклоненето пред Гоце Делчев


Десетки кюстендилци - главно членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация, както и жители, ще пътуват в събота за поклонението пред монумента на Гоце Делчев в Скопие. Това сподели пред БНР водачът на организацията Георги Петров.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 853
Пътуването ще бъде с частни коли, а не с рейс, с цел да се избегнат произшествия.

Очаква се към кюстендилската група да се причисли и евродепутатът Ангел Джамбазки. 

Според предварителната информация, полицията в Кюстендил и на контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " ще спомага на пътуващите, а от македонския контролно-пропусквателен пункт " Деребаир " те да са с полицейска защита до самото място на поклонението.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация в Кюстендил Георги Петров разяснява за БНР:

" От Вътрешна македонска революционна организация рейс няма да има. Ще има коли. Автобус по-добре не. Сега не знам сътрудниците от " Възраждане " по какъв начин го мислят и по какъв начин ще го създадат, само че историята обратно, изключително с Мара Бунева демонстрира, че между тях се бият вътре в автобуса. От сутринта цялата полиция се изреди да ми се обажда. Хората се тормозят и те, сътрудниците от ВМРО-ДПМНЕ каква ще я сътворят и до каква степен желаят да стигнат, тъй като през вчерашния ден или оня ден чух, че са счупили стъклата на рейс със софийски туристи в Скопие. Предполагам, че македонците на " Гюешево " ще пратят полиция и ще ни вкара във вътрешността ", уточни Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР