Десетки котки и кучета са били изтровени в рамките на

...
Десетки котки и кучета са били изтровени в рамките на
Коментари Харесай

Кошмарна гледка край Пловдив: Изтровиха десетки котки и кучета за една нощ

Десетки котки и кучета са били изтровени в границите на една нощ в пловдивското село Калояново. Затова алармира Анджела Е. във Фейсбук, която е разгласила фотоси от кошмарната панорама .

„ Минавахме през селото и от колата забелязахме по какъв начин едно куче влачеше задните си крайници и не можеше да се изправи. Помислихме, че е ударено, и спряхме, с цел да му помогнем. Когато го доближихме, то към този момент не можеше да се изправя, от устата му стартира да излиза пяна и се гърчеше. Милата душица, даже не осъзнаваше какво се случва с него… Когато подвигнах глава и се огледах в близост, осъзнах, че се намираме сред голям брой трупове на отровени животни и на към момента агонизиращи такива. Около нас лежаха минимум 10 отровени кучета и котки “.

Анджела добавя, че са имали предпочитание да откарат агонизиращите животни във ветеринарен кабинет , само че най-близкият отворен е бил на 30 км, а в това време те са умирали за броени минути пред очите им.

Веднага е подаден сигнал на телефон на 112 и единствено за десетина минути на мястото е дошъл полицейски екип. Заедно с него е изработен оглед за още натровени животни, както и за това къде е сложена отровата .

„ За страдание, не успяхме да я открием, само че от полицията споделиха, че ще изпратят проверяващ служител на реда, с цел да претърси региона “.

По-късно денем жители са съобщили за открити към 50 натрупа на кучета и десетки котки.

„ Местните споделиха, че от години се носят клюки, че общината разпорежда да се тровят бездомните животни. „

Анджела добавя, че на паркинга, където са открити мъртвите кучета и котки са ситуирани камери и прикани проверяващите да прегледат записите, с цел да издирят и санкционират причинителя .

Местни поданици също по този начин настояват, че в прилежащото село Дуванлии през последните дни са изчезнали 10 кучета и също по този начин има сигнали за натровени котки. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР