Десетки хиляди израелци за 16-а поредна събота излязоха на протести

...
Десетки хиляди израелци за 16-а поредна събота излязоха на протести
Коментари Харесай

Хиляди израелци отново протестираха срещу плановете на правителството за съдебна реформа

Десетки хиляди израелци за 16-а поредна събота излязоха на митинги против желанията на премиера Бенямин Нетаняху да затегне контрола върху Върховния съд, съобщи Ройтерс.
Демонстрации против държавното управление довечера се организираха на фона на подготовката на Деня на израелската самостоятелност, в който ще се означи 75-ата годишнина от основаването на Израел. 
Предложените законодателни промени ще дават на държавното управление ефикасен надзор върху назначението на съдии във Върховния съд и ще разрешат на Народното събрание да анулира решения на съда, напомня Ройтерс. 
Планираните промени провокираха една от най-големите вътрешнополитически рецесии в най-новата история на Израел, която принуди държавното управление на Нетаняху краткотрайно да прекрати измененията в правосъдната система. 
Резултатите от изследване на публичното мнение, които бяха оповестени в петък, сочат, че плануваната правосъдна промяна е извънредно непопулярна, като 53% от респондентите декларират, че тя ще навреди на Израел. Освен това 60% от интервюираните споделят, че не се усещат показани от държавното управление, а 48% считат, че обстановката ще се утежни. >  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР