Десетки хиляди израелци излязоха на протест пред сградата на парламента,

...
Десетки хиляди израелци излязоха на протест пред сградата на парламента,
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестираха в Израел против спорна съдебна реформа

Десетки хиляди израелци излязоха на митинг пред постройката на Народното събрание, когато държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху публично започва противоречив проект за преразглеждане на правосъдната система на страната, оповестява Асошиейтед прес.

Това е най-големият митинг отвън Кнесета от години и отразява дълбоките разделения към проекта. Предложените промени провокираха седмици на всеобщи демонстрации.

Въпреки молбата на президента на нацията да спре приемането на законодателството, съдружниците на Нетаняху утвърдиха поредност от законодателни промени по време на бурно съвещание на комисия. Гласуването в този момент изпраща законодателството в цялостния парламент за поредност от гласувания - начален залп в борба, която се чака да продължи седмици.

Те чуват нашия зов. Те чуват мощния глас на истината. Те го чуват и се опасяват, сподели опозиционният водач Яир Лапид от сцената пред Народното събрание.

Нетаняху и поддръжниците му настояват, че препоръчаните промени са нужни, с цел да се овладее правосъдната система , която има прекалено много власт. Критиците му обаче са на мнение, че правосъдната промяна е равносилна на прелом и ще унищожи израелската народна власт. Те също по този начин споделят, че Нетаняху, който е съден по поредност от обвинявания в корупция, е в спор на ползи.

Протестиращи се събраха от цялата страна. Организаторите оповестиха, че са участвали над 100 000 души. Влакове, натоварени с хора, дойдоха в Йерусалим. Няколкостотин други пък се събраха в символ на митинг пред Стената на рева в Йерусалим, най-свещеното място, където евреите могат да се молят, преди да тръгнат към Кнесета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР