Десетки чужденци и лица с двойно гражданство напуснаха днес ивицата

...
Десетки чужденци и лица с двойно гражданство напуснаха днес ивицата
Коментари Харесай

Български граждани са започнали да напускат Газа през пункта „Рафа”

Десетки чужденци и лица с двойно поданство напуснаха през днешния ден линията Газа през контролния пункт „ Рафа ” на границата с Египет, който отваря за пръв път вратите си за хора, които желаят да изоставен анклава, на 26-ия ден от войната сред Израел и „ Хамас ”, съобщи Франс прес, като се базира на информация на собствен сътрудник на терен.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 815
Напускащите са получили позволение да влязат в терминала на пропускателния пункт към 7:45 ч. по Гринуич, откакто египетските управляващи оповестиха, че ще разрешат прекосяването на близо 90 ранени палестинци и близо 450 чужденци и лица с двойно поданство.

По-рано ТАСС заяви, че палестинското придвижване „ Хамас ” е разгласило описи на лицата, които ще могат да изоставен линията Газа през контролния пункт „ Рафа ", като цитира изказване на организацията във Facebook. Списъците бяха оповестени през нощта и не са оповестени в формалните медии на „ Хамас ”.

В оповестените от палестинското ислямистко придвижване описи има жители на България, Австралия, Австрия, Индонезия, Йордания, Финландия, Чехия и Япония. Освен това от Газа ще могат да излязат сътрудници на Международния комитет на Червения кръст и редица неправителствени организации, настоящи в линията.

Споразумението сред „ Хамас ”, израелските управляващи и Египет, което разрешава на тежкоранени и чужденци да изоставен линията Газа, е било реализирано с посредничеството на Катар и в съгласуваност със Съединени американски щати. Не се прецизира докога ще бъде отворен контролният пункт, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР