Десетки българи са се простили с колите си, които са

...
Десетки българи са се простили с колите си, които са
Коментари Харесай

Нашенци горят с коли от Италия, заради коварна застрахователна измама

Десетки българи са се дали прошка с колите си, които са купили от Италия. Въпреки че возилата са постоянни и са минали регистрация у нас, пропуск в италианското законодателство разрешава продавачът да разгласи колата за открадната месеци след договорката.

Това е най-коварната застрахователна машинация сега, тъй като возилото се качва в системата за търсене на Интерпол, след което следва конфискация и купувачът не може да си върне парите. Престъплението е допустимо поради демократични закони, позволяващи покупко-продажбите да се подписват с краткотрайни контракти, предизвестиха служители на реда, прокурори и вносители на коли от Италия, написа в. "Телеграф ".

Последният сигнал за сходна машинация е от април с "Ауди А4 ", купено от Ботуша.

Схемата се прави с коли, на които не са били плащани налозите в родината на продавача. Когато се дължи данък, регистрацията на колата може да бъде прекъсната, само че единствено в случай че тя бъде продадена за експорт. Сделката се подписва с краткотраен контракт, който не минава през нотариус. Когато изтече срокът на този контракт, продавачът отива в полицията и споделя, че колата е била открадната или от адреса му, или от място, на което няма охранителни камери. Твърди още, че талоните на колата са останали в нея и връща един или два ключа, които авансово си е запазил. По този метод облагата за измамника е тройна - икономисал е налозите, получил е пари от продажбата и най-после прибира и застраховката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР