Десетки българи, които работят в английски ферми в Корнуол, се

...
Десетки българи, които работят в английски ферми в Корнуол, се
Коментари Харесай

Българин за работата в английска ферма: 12-часов работен ден, номер вместо име


Десетки българи, които работят в британски ферми в Корнуол, се опасяват да приказват за изискванията на труд. Собствениците на селските стопанства не разрешават контактите им с публицисти, сподели инспекция на наш екип на място.

Работа по 10 – 12 часа, номер вместо име и отношение като към плебеи – това описа пред bTV млад мъж, който се е завърнал след работа във ферми на английския остров.  Дамян Драганов  е работил  в британски ферми два пъти-през 2013 година и 2014 година

Заминал посредством българска компания с офис във Велико Търново, а в Англия го  посрещнали представители на към този момент скандално известната компания. Договорът му бил общоприет –за шест месеца, само че и в двата случая  се прибрал по-рано поради тежките условия на труд, разнообразни от контрактуваните.

Първата плантация е в Мейтън, област Кент и е за бране на ягоди, а втората – в градчето Скелмерсдейл, сред Манчестър и Ливърпул, за бране на праз.

Заради 12-часовия работен ден и неприятните условия на труд мъжът изискал от компанията медиатор да бъде изместен. Те обаче не му вдигали телефона и той се прибрал с България, откакто едвам събрал пари за противоположен билет.

 

​​​​​​​
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР