Десетата национална конференция на ДПС ще бъде на 26 април

...
Десетата национална конференция на ДПС ще бъде на 26 април
Коментари Харесай

През април догодина ДПС избира ново ръководство

Десетата национална конференция на Движение за права и свободи ще бъде на 26 април 2020 година което съответствува с 30-годишната като дата от правосъдната регистрация от партията. Новината заяви водачът Мустафа Карадайъ на брифинг пред публицисти след съвещание на Централния съвет на партията.

Припомняме, малко по-рано през днешния ден преди централния съвет на партията, Карадайъ посочи, че ще се избере дата, на която да се насрочи X-та Национална конференция за избор на ново управление на партията през днешния ден. Дневният ред на Централния съвет включваше още разбор на миналите локални избори.

Той изясни, че на Националната конференция следващата година ще се вършат промени в устава, ще се одобряват програмни документи, както и избор на Централен съвет и централно управление.

" Най-нормално е да има конкуреция на националната конференция през април следващата година ", посочи Карадайъ, съгласно който занапред предстоят доста събрания на партията. По думите му всеки член в Движение за права и свободи е пълноправен да избира, да бъде избиран и да предлага.

До 19 април би трябвало да бъдат показани предложенията за промени в устава.

Карадайъ прикани всички партии да се преборят с арогантността и цинизма в ръководството, както и с разделянето и опълчването, с цел да се подсигурява демократичното развиване на страната, " с цел да правим нужните промени и да осъществяваме ускорено догонващо развиване на България ".

Той прикани за разговор за гарантиране на нулева приемливост по отношение на насилието над дами и деца в името на закрилата на правата на индивида и на всички български жители.

Относно разбора на изборите, Карадайъ уточни, че той е бил изчерпателен, градивен и доста добър за партията. В локалните избори Движение за права и свободи влезе с общо 47 кметове на общини, определени са 916 общински съветници и 681 кметове на кметства, е равносметката на Движение за права и свободи. " Няма друга политическа партия, която и на парламентарни избори, и на локални избори да има идентичен избирателен резултат в партийния избор ", акцентира Мустафа Карадайъ.

Той обаче изложи констатацията, че има оттегляне от демокрацията. " Различни бяха мненията в общините за правене на изборите " призна той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР