Десет стадиона в Англия, Уелс, Шотландия, Северна Ирландия и Република

...
Десет стадиона в Англия, Уелс, Шотландия, Северна Ирландия и Република
Коментари Харесай

Евро 2028: Обединеното кралство и Ирландия печелят кандидатура за домакинство на футболен турнир

Десет стадиона в Англия, Уелс, Шотландия, Северна Ирландия и Република Ирландия ще бъдат домакини на мачове, макар че Анфийлд и Олд Трафорд - може би най-известните игрища - няма да бъдат включени.

Стадионите ще бъдат:

Стадион Уембли, Стадион Лондон Тотнъм Хотспър, Лондон Стадион Етихад, Манчестър Сейнт Джеймс Парк, Нюкасъл Вила Парк, Новият дом на БирмингамЕвертън в Брамли-Мур Док, LiverpoolCasement Park, BelfastAviva Stadium, DublinHampden Park, GlasgowPrincipality Stadium, Cardiff

Ако някоя от петте народи не се класира за шампионата по заслуги, управителният орган на европейския футбол УЕФА е запазил две защитни места за нациите домакини.

Ако повече от две от нациите не се класират, двете с най-хубаво показване ще получат местата – което значи, че няма безусловно да забележим всичките пет тима домакини в шампионата.

Заявка водачите пресмятат, че шампионатът през 2028 година се чака да генерира към £2,6 милиарда стопански изгоди за петте народи.

Обединеното кралство и Ирландия аплайваха за домакинство на Евро 2028 без опозиция след отдръпването на Турция

Тази изключителна вест се актуализира и повече детайлности ще бъдат оповестени скоро.

Моля, опреснете страницата за най-пълната версия.

Можете да получавате вести за изключителни вести на смарт телефон или таблет посредством приложението Sky News. Можете също да следвате или да се абонирате за нашия канал в YouTube, с цел да сте в крайник с последните вести.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР