Десет препоръки за борба с така наречените фалшиви новини оповести

...
Десет препоръки за борба с така наречените фалшиви новини оповести
Коментари Харесай

Експертна група към ЕК оповести 10 препоръки за борба фалшивите новини

Десет рекомендации за битка с по този начин наречените подправени вести оповести особено основаната експертна група към Европейската комисия. Ръководителят на групата Мадлейн де Кок Бунинг обясни, че експертите са се обединили към термина " дезинформация "  

Част от рекомендациите са платформите да приспособяват своите рекламни и финансови политики, с цел да няма да е за информация. Предлага се прозрачностна обработка на данните за потребителите, да се подсигурява, че спонсорираното наличие, в това число и политическата реклама, ще се отличава по подобаващ метод от другото наличие. Трябва да се подхващат и ефикасни ограничения за възстановяване видимостта на надеждните вести, както и потребителите да имат достъп до доверени принадлежности за инспекция на обстоятелствата. 

Междувременно, изследване на " Евробарометър " представено от еврокомисаря по цифровите въпроси Мария Габриел показва, че 97% от запитаните покрай 26 000 европейски жители са били повлияни от подправените вести, които засягат малцинства, миграция и сигурност. 37% от хората са попадали на подправени вести съвсем всеки ден, а 71 % са сигурни, че ги разпознават.   Журналистите, националните управляващи и притежателите на медии носят отговорност за прекъсването на разпространяването на подправените вести, сочи още изследването на евробарометър за новините Добромир Видев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР